20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zilele Municipiului Turda, ediția 2018, cea în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, a cuprins, în mod absolut lăudabil, lansarea cărții „Preotul Ioan Opriș, martir al neamului”, scrisă de profesorul Ioan Bembea. Evenimentul, un omagiu adus celui ucis mișelește pe treptele bisericii sale din cartierul care îi poartă numele, se constituie într-o acțiune cum nu se poate mai potrivită, la un secol de la tristul eveniment.

Volumul, aflat la a II-a ediție, una îmbogățită, cum se arată pe coperta 1 a cărții, vine să acopere cu talent narativ și senzație de relatare din interiorul familiei Opriș (soția autorului a fost nepoata martirului) un gol existent într-o zonă extrem de importantă pentru istoria locală.

Despre autor și lucrarea sa au vorbit protopopul ortodox Daniel Crișan și profesorul de istorie Alexandru Dărăban.

Un alt lucru lăudabil este că primarul Cristian Matei a sprijinit apariția cărții cu bani publici, demers firesc, dacă ne gândim la importanța personalității preotului martir pentru localitatea de pe Arieș. Astfel că, evenimentul de cultură a fost programat deodată cu premierea turdenilor ajunși la 50 de ani de căsnicie legală, fiecare cuplu primind câte un exemplar din cartea scrisă de unul din foștii primari ai Turzii.

Poetul și cântărețul Călin Pop a asigurat un moment artistic emoționant pentru cei prezenți.

 

Vezi mai multe foto de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/14152-zmt-2018-lansare-de-carte-preotul-ioan-opris-martir-al-neamului

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh