19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

         Pe data de 16 octombrie 1948, la Turda se juca pentru prima dată spectacolul “O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale. Astăzi, ne apropiem de aniversarea celor 70 de ani de activitate la teatrul din Turda.

       70 de ani cu schimbări, cu îmbunătățiri continue, cu performanțe numeroase atât pe plan local, cât și național și internațional, iar evoluția acestui teatru cu siguranță nu se va opri aici. De la Teatrul Poporului, Teatrul de Stat, Teatrul Municipal și până la denumirea pe care o poartă cu mândrie astăzi, Teatrul Aureliu Manea Turda a fost într-o dezvoltare neîncetată.

       Așadar, pe 16 octombrie 2018, vă invităm la “Gala aniversară, 70 de ani de teatru”, veți avea ocazia să vă întâlniți cu vechea și noua generație de actori care au urcat pe scena turdeană de-a lungul acestor decenii, însă sărbătoarea teatrului se va desfășura în perioada 16-21 octombrie, prezentând pentru iubitorii de teatru, spectacolele din repertoriu, dar și două spectacole invitate. Programul se găsește pe site-ul teatrului: www.teatrulaureliumaneaturda.ro, iar biletele au fost puse deja în vânzare la agenția teatrală și online.

      “Ne bucurăm că suntem parte a acestui colectiv și că putem să oferim publicului spectacolele numeroase dintre cele mai diverse, la Turda chiar se face TEATRU. Cu ocazia acestei aniversări avem șansa să ne întâlnim cu numeroși artiști îndrăgiți ai orașului, și invităm comunitatea să se alăture teatrului în perioada 16-21 octombrie pentru a sărbători într-un mod cât mai frumos acești 70 de ani. Data care marchează evenimentul este 16 octombrie unde vor fi prezentate momente artistice, distincții pentru cei care au contribuit la buna desfășurare a activității teatrului de-a lungul vremii, intrarea va fi liberă pe bază de rezervare, spectacolul fiind programat la ora 19.00”, a spus managerul teatrului Cătălin Grigoraș.

 

Biroul de presă

Teatrul Aureliu Manea Turda

 

 

 

 

 

 

 

 

Program aniversare 16-21 oct 2018

 

 

16.10

- ora 17.00 „De la Alecsandri la Blaga cu Maya Voronca” – intrare liberă

 

- ora 19.00 Gala Teatrului Aureliu Manea Turda la 70ani - intrare liberă

 

17.10

- ora 17.00 „Întâlnire cu octogenarul Paul Antoniu” intrare liberă

 

- ora 19.00 „Ultima haltă în paradis”, de Valentin Nicolau, regia Andrei Mihalache

 

18.10

- ora 19.00 „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, regia Muriel Manea

 

19.10

- ora 17.00 „NOI NU!” de Andreea Radu, regia Laura Moldovan intrare liberă

 

- ora 19.00 „Sărutul”, regia Horațiu Mihaiu – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu

 

Sărutul în sine este un gest-simbol, ce acoperă mare parte dintre trăirile fiinţei umane pe pământ, care ne-nsoţeşte viaţa de la naştere până dincolo de moarte, căruia Brâncuşi i-a acordat un enorm de mare interes.

 

 

20.10

- ora 17.00 „Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, regia Laura Moldovan – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Targu Jiu –intrare liberă

 

"Avioane de hartie"este o poveste despre prietenie, adolescență, despre dragoste, violență fizică si psihică, toate pe fundalul plecarilor parinților la muncă în străinătate.

 

- ora 19.00 „Take, Ianke și Cadir”, de Victor Ion Popa, regia Ovidiu Cosac

 

O comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc. O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste.

 

21.10

- ora 11.00 „Scufița roșie” – spectacol pentru copii

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh