25
Joi, Apr
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pictorul turdean, Cornel Vana, a fost unul dintre artiștii noștri cei mai implicați în sărbătorirea Marii Uniri. După ce a oferit celor din Iara, comuna sa natală, o expoziție personală admirată de participanții la evenimentele organizate cu ocazia dezvelirii bustului eroului local și național, Ioan Arion, împușcat de gărzile ungurești în gara din Teiuș. 

În urmă cu câteva zile, maestrul pensulei și culorii a fost atins de flacăra creației, inspirat de reportajele despre Convoiul Unirii. Rezonând imediat cu inimoșii maramureșeni și chemarea lor spre Alba Iulia, Cornel Vana s-a așezat imediat la șevalet, realizând o foarte frumoasă pictură, sincronizată perfect cu marea sărbătoare a românilor.

Ea poate fi admirată pe unul din holurile Primăriei Turda.

Această lucrare nu este singura dedicată Centenarului Marii Uniri, o altă lucrare fiind prezentată la începutul acestui an, intitulată chiar „Centenar 2018” și pe care o publicăm mai jos.

„Si pentru ca astazi a ajuns "Caravana carutelor" la Turda, postez si eu compozitia care cinsteste pe acesti bravi Romani.
Se incadreaza in proiectul "Arta la intrare" girat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale sub egida Centenarului Marii Uniri in patru orase.Bucuresti, Cluj, Iasi si Valcea”, a consemnat Cornel Vana pe pagina sa de Facebook.

Felicitări, maestre! La cât mai multe mostre de frumos, pline de simbolism și mesaj.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh