04
Sam, Mai
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

A fost vernisată curajoasa expoziție e reprezentantelor vârste ia a treia din Turda, membre ale Asociației Vârstnicilor din Turda.tablouri pensionare turda

Curajoasă pentru că este vorba despre amatoare, iubitoare ale lucrului făcut din propria mână, dar dornice să învețe și să-și dezvolte latura artistică chiar la o vârstă înaintată. Motiv pentru care sunt exemple de urmat pentru noi toți.

Este vorba despre expoziția "Arta în pandemie" care aparține unor doamne pline de elan creator și bucuria de a trăi prin artă: Emilia Szilagyi, Ileana Heller, Aurica Deteșan, Elvira Horvath, Crucița Hegheș și Daniela Rațiu.

Haideți la galerie să vă convingeți, de lunea până vinerea între orele 10,00-16,00.

Custodele Galeriei de Artă „Valer Suciu” din Turda, Cristina Oprea, a spus, la inaugurarea expoziției, printre altele: „Tot ceea ce conține expoziția pe care iubitorii de frumos din Turda o pot vizita de luni până vineri reprezintă lucrări realizate în pandemie, când doamnele s-au retras în atelierele improvizate în căminele lor. Au realizat tablouri, cusături, grafică și tot ceea ce îmbogățește azi simezele galeriei. Atât artă sacră, dacă facem referire la tablourile iconografice,, cât și peisaje pot fi admirate, dar și mandale, lucrate sub îndrumarea unei doamne profesoare care a mers în cadrul Asociației Pensionarilor „Dr. Ion Rațiu” și le-a învățat pe doamne diferite tehnici”, spune cea care le-a ajutat pe pensionarele turdene să își dezvolte aptitudinile artistice.

Un alt sprijin al membrelor Asociației Pensionarilor „Dr. Ion Rațiu” Turda, este Oleg Rusnac, referent la Casa de Cultură din Turda, artist plastic.

Președinta asociației, Emilia Szilagyi, le mulțumește atât lor, cât și colegelor care au avut curajul să se prezinte în fața publicului turdean, cu rezultatul muncii mâinilor și creierelor lor: „Am căutat în interiorul asociației să găsesc talente, oameni care au în ei ceva frumos, să diversific activitatea asociației și să le fac cunoscute locuitorilor Turzii. Am organizat și un curs de pictură, pentru care mulțumesc doamnei  Cristina Oprea și dlui Oleg Rusnac, care ne-au îndrumat, ne-au criticat, ne-au învățat și iată că am putut realiza aceste lucrări, în stilul nostru, motiv pentru care le mulțumim”, a spus Emilia Szilagyi, care trebuie felicitată, la rândul său, pentru activitatea prolifică de guvernare a activităților asociației vârstnicilor turdeni, care este mult mai diversificată, lucrările expuse la Galeria de Artă fiind doar o mică parte din acestea.

Expoziția „Artă în Pandemie” poate fi vizitată, gratuit, până în 3 februarie 2021, de luni până vineri. 

----

FOTO: MEDIACOM

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh