20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

24ian2016-9

Duminică, 24 Ianuarie 2016, manifestările dedicate sărbătoririi Unirii Principatelor Române au implicat sute de turdeni, fie ca performeri, fie ca spectatori.

Sala de spectacole a Teatrului „Aureliu Manea” din Turda a fost plină la ora 17, când pe scenă au început să urce artiști de toate vârstele, păstrători ai tradițiilor folclorice românești.

Cei prezenți au putut asculta melodii populare interpretate de Emilia Haţegan, Maria Lazea, Nicoleta Hădărean, Crina Praţa, Oana Venţel, Lorena Hideg, Milena Bandits.

Spectacol apreciat de asistență au făcut și ansamblurile folclorice “Datina Turdeană”, „Comori Ardelene”, „Muguri de pe Arieş” şi membrii formaţiei “TurdaTin”. Spectacolul a fost prezentat de preotul Sebastian Zăhan iar intrarea a fost liberă!

În Hora Unirii, jucată mai molcom, ardelenește, s-au prins peste 100 de turdeni, printre care și oficialități care participaseră și la spectacolul de la Teatru: senatorul Alexandru Cordoș, primarul Tudor Ștefănie, consilierul județean Cristian Matei, consilierul local Dorel Corpodean.

Finalul manifestărilor a fost marcat de focul de artificii, specific sărbătorilor.

24ian2016-124ian2016-224ian2016-324ian2016-424ian2016-524ian2016-624ian2016-7

Pin It

Comments   

# turdeanul 2016-01-25 21:56
Mai ,nu se mai poate face nimic in mod natural in Turda fara....MANI[cenzurat]RILE LUI STEFANIE. ASTA SE CREDE NEMURITOR SI PRIMAR PE VECIE.IMI PARE RAU DAR MASOCHISMUL ELECTORAL TURDEAN ...NU ARE LIMITE SI NICI O EXPLICATIE LOGICA. Pai daca omul asta conduce destinele turzii de atatia ani si nu se vede mai nimic atunci ce sa mai crezi de POPORUL TURDEAN? CA E MASOCHIST ELECTORAL SI-I PLACE BICIUL LUI STEFANIE. DESCHIDETI OCHII TURDENI. A VENIT TIMPUL SA PUNEM UN OM CARE STIE SA CONDUCA SI ALTCEVA NU NUMAI ORGANISME ALE STATULUI. MAI VORBIM.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh