28
Joi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Natura statică, cu flori, a fost leit-motivul expoziției vernisate la începutul acestei săptămâni de Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Turda.Thumbnail image

Pe afișul expoziției intitulate „Culori și forme” găsim următorii artiști plastici: Alin Bîlcu, Diana Dîrlea, Viorel Mircea, Nagy Anamaria, Mariana Codorean-Picovici, Dumitru Popa, Gheorghe Roșa, Corina Rus, Suba Laszlo, Valer Suciu, Stanca Țop.

La momentul inaugural, profesorul de arte plastic, totodată pictor apreciat de specialist, Alin Bâlcu, a făcut câteva considerații asupra lucrărilor expuse: „Ne întâlnim din nou la Galeria de Artă a Municipiului Turda, încercând să propunem publicului turdean o nouă expoziţie colectivă, cu creaţiile artiştilor plastici profesionişti din oraş. Astfel, expoziţia se doreşte a fi un eveniment complex. Creatorii de frumos au adus pe simezele ei sculpturi, desene, pictură de diferite facturi, mai realistă, mai abstractă. De asemenea, tehnicile în care sunt realizate lucrările sunt diverse: pictură în ulei, picturi în tempera pe hârtie, culori acrilice pe pânză, ulei pe pânză”, a spus Bîlcu, care a trecut apoi în revistă contribuția fiecăruia dintre expozanți laThumbnail imagealcătuirea expoziției intitulată „Culori și forme”.

„Avem câteva sculpturi, una în bronz şi una în piatră, să nu uităm lucrările mai moderniste, de avangardă, ale colegului nostru, Dumitru Popa are o serie de lucrări într-o tehnicăThumbnail imagemai inedită, o tehnică mai complicată, mai complexă, care foloseşte diferite materiale neconvenţionale. Stanca Ţop expune nişte lucrări în metal, foarte interesant realizate, pornind de la structuri vegetale. Colegul nostru, sculptorul Suba Laszlo, expune o lucrare interesantă, o lucrare compozită care foloseşte bronzul şi lemnul. Colegul nostru, Mircea Viorel, are o lucrare stilizată şi foarte expresivă în piatră. De asemenea, colegul nostru, Suciu Valer, prezintă doar naturi statice în cadrul acestei expoziţii şi un peisaj în tehnica uleiului pe carton, mai avem o lucrare a unei colege de-ale noastre, într-o tehnică de grafică colorată. Mai departe avem lucrările colegului nostru, Gheorghe Roşa, care are o serie de naturi statice cu flori în ton cu anotimpul pe care-l traversăm”, a descrispictorul Alin Bâlcu, foarte pe scurt,  lucrările colegilor săi.

Extrem de expresive, lucrările expuse  sunt suficient de interesante pentru a incita publicul iubitor de artă să viziteze expoziția deschisă zilnic. Intrarea la Galeria de Artă – Turda este gratuită, iar expoziția va rămâne deschisă până la finalul acestei luni. Galeria de Artă a municipiului Turda este situate în str. Libertății nr.2-4, vizavi de Banca Cmercială Română.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh