19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Turdeni, nu uitaţi! Mâine teatrul turdean programează un moment aniversar de excepţie, împlinirea a 60 de ani de existenţă, eveniment transmis "în direct" de TVR 3, începând cu TVR 3.
O clădire aproape renovată, o întreagă zonă din apropierea teatrului refăcută sunt realizări ce atrag atenţia asupra a ceea ce se va întâmpla mâine la Turda.

Locul unde îşi vor da întâlnire personalităţi de vârf ale scenei şi culturii româneşti dar şi ale vieţii politice pentru a aniversa şi totodată omagia 6 decenii de laborioasă activitate teatrală într-un oraş care nu este reşedinţă de judeţ. Pentru acest eveniment au fost reabilitate mai multe zone fierbinţi de pe artere principale ale oraşului, au fost refăcute marcaje etc. pregătirile intră practic pe ultima sută de metri.
La ora 19,00 manifestările programează o expoziţie de afişe şi fotografii în holul teatrului
iar de la ora 19.30 va avea loc Premiera spectacolului „O să fie comedie filmu’ ăsta ?” de Cornel Udrea, în regia lui Gelu Badea. Un eveniment de excepţie de care iubitorii de teatru şi de cultură în general, îşi vor aminti multă vreme.
În cadrul manifestărilor programate pe scena teatrului turdean, va fi organizată sărbătorirea a 62 de ani de viaţă a umoristului, dramaturgului, scriitorului şi omului de radio Cornel Udrea care, în 27 martie împlineşte această frumoasă vârstă.
Tot vineri, 27 martie 2009, va fi lansată monografia teatrului la 60 de ani de viaţă, o lucrare care nu va fi o riguroasă şi atotcuprinzătoare monografie, ci mai degrabă un album de familie, cu poze şi sentimente, a cărui realizare aparţine unui colectiv de profesionişti, condus de acelaşi Cornel Udrea, şi intitulat „Memoria inimii – Album de familie ilustrat cu sentimente”. Albumul va include şi un CD care conţine înregistrări ale unor spectacole de teatru radiofonic realizate de teatrul turdean. 
Încheierea manifestărilor din 27 martie o va face actorul Florin Piersic, printr-un „recital de mare clasă actoricească”, aşa cum au promis organizatorii evenimentului.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh