20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCreștinii ortodocși s-au întâlnit la Palatul Cultural din Câmpia Turzii cu mitropolitul Andrei Andreicuț într-o manifestare specifică Postului Crăciunului, în încercarea de a primi ”cuvinte de învățătură” de la mai marele Bisericii ortodoxe din zonă. Momentul de pioasă înălțare spirituală constituit de seara duhovnicească petrecută în compania arhiepiscopului locului, ÎPS Andrei, a fost posibilă prin buna organizare și inițiativă venită din partea Primăriei municipiului Câmpia Turzii.

Î.P.S. Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului a fost așteptat de o sală plină până la refuz cu enoriași și nu numai. Anunțul că Înaltpreasfinția sa a fost invitat pentru a susține un cuvânt de învățătură a făcut ca parohiile din cuprinsul orașului dar și din Turda sau localitățile înconjurătoare a celor două municipii să participe la evenimentul de înălțare duhovnicească.

Momentul religios a început cu o rugăciune rostită de Daniel Crișan, protopopul de Turda și cu binecuvântarea Înaltpreasfinției sale. ”Din inițiativa primarului Radu Hanga, a Consiliului local, în strânsă colaborare cu protopopiatul Turda, am făcut o invitație Înaltului nostru ierarh, arhiepiscopului și mitropolitului Andrei să vină aici, la Câmpia Turzii, în mijlocul credincioșilor pentru a ne împărtăși un cuvânt duhovnicesc. Pentru ca, îmbogățiți de mesajul arhiereului și chiriarhului locului, să primim Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului întăriți în credință, cu speranța în viitor, că Bunul Dumnezeu ne va rândui mântuire”, a rostit părintele protopop Daniel Crișan în deschiderea momentului spiritual.

La rândul său, înaltul ierarh al Bisericii Ortodoxe, mitropolitul Andrei Andreicuț, a revărsat asupra credincioșilor fluvii de cuvinte din experimentata spiritualitate a sa, construită pe decenii de viață duhovnicească. ”Acum, coliba sufletului nostru este cu totul surpată, iar lucrul acesta a fost constatat de Sfântul Ioan Gură de Aur, dar nu numai el. De pildă, o carte din care se fac slujbe în luna decembrie, cuprinde o cântare care are același conținut ca și rugăciunea a doua scrisă de Sfântul Ioan Gură de Aur. Și zice cântarea așa: ” “Pe mine cel ce am ajuns peșteră de tâlhari arată-mă, Doamne, Cel ce în peșteră Te-ai născut, locaș al Tău și al Tatălui și al dumnezeiescului Duh, ca să Te slăvesc întru toți vecii”, le-a tălmăcit ÎPS Andrei, starea sufletului uman în zilele noastre, folosindu-se de vorbele sfinților din vechime..

Am redat doar o mică parte din puternic încărcatele de trăire întru Domnul cuvinte spuse credincioșilor, la Câmpia Turzii, de arhiereul locului.

Astfel de evenimente au mai fost organizate și în trecut de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Câmpia Turzii dar și de unele parohii din zonă.

Seara Duhovnicească care a avut loc joi, 13 decembrie 2012, de la ora 17, în Sala de Spectacole „Mircea Mihăşan” a Palatului Cultural „Ionel Floaşiu” s-a încheiat cu un recital de colinde susținut de grupul coral Tudor Jarda al Palatului cultural din localitate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh