29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Că niciodată nu e prea târziu să începi avansarea pe un drum oarecare, au dovedit-o mulți și diferiți oameni, așa că, deși ar fi trebuit, probabil, să ne surprindă, expoziția la a cărui vernisaj am fost invitați nu a făcut decât să ne confirme adevărul frazei de început.

Artistele Asociației Pensionarilor „Dr. Ioan Rațiu” din Turda au încropit pentru colegii lor și nu numai, o frumoasă expoziție în care și-au prezentat câteva dintre ultimele creații.

Una dintre sălile de la sediul asociației, din str. Avram Iancu nr. 12, a devenit, astfel, mai primitoare, mai colorată. Lucrările celor trei artiste transmit mult optimism și o stare de bucurie celor care le privesc, lucru atestat și de atmosfera veselă din cadrul asociației.

Expoziția, la a cărei vernisare, desfășurată joi, 10 noiembrie, de la ora 11, au participat circa 60 de membri ai Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu”

Picturile președintei Emilia Szilagyi, care și-a descoperit nu demult pasiunea pentru culoare au fost apreciate cum se cuvine de colegii săi din cadrul asociației, care au încurajat-o să continue relația pe care a stabilit-o cu pensula, culorile și șevaletul.

Flor Deteșan expune câteva rezultate ale abilității mâinilor sale, transformând hârtia în exponate apreciate mai ales de femeile din asociați, a căror latură sensibilă este, evident, mai dezvoltată. Ea folosește cu migală modelarea hârtiei folosind metodele experimentate în ceea ce numim quilling.

Crucița Hegheș a prezenta, la rândul său lucrări în origami, tot din hârtie, aceasta reușind cu măiestrie realizarea unor obiecte decorative ingenioase.

Nu în ultimul rând, trebuie să precizăm că o atracție aparte au prezentat ornamentele de Crăciun ale Danei Cordoș,  care au adus plusul de actualitate și varietate în expoziția prezentată de talentatele femei din cadrul Asociației Pensionarilor „Dr. Ioan Rațiu”.

”Succesul înregistrat cu această primă expoziție, ne încurajează ca, pe viitor, să organizăm cât mai des astfel de evenimente, pentru încântarea ochilor și sufletului privitorilor. Le mulțumim colegilor pentru aprecieri”, ne-a declarat Emilia Szilagyi, președinta asociației.

 

 O galerie foto de la expoziție puteți viziona dând click aici: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/9731-expozitie-la-asociatia-pensionarilor-dr-ioan-ratiu-turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh