25
Joi, Apr
4 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Trebuie să vă relatăm despre unul dintre cele mai frumoase, mai calde și mai generoase momente, din multitudinea celor care au avut loc în această lună a cadourilor la Turda: spectacolul „Tradiții”, ajuns la a patra ediție, inițiat și derulat de inimoasele doamne din spatele Asociației „Împreună pentru Voi” (IPV). Ne facem, totodată, mea culpa pentru întârzierea cu care publicăm acest material, din motive obiective.

Spectacolul, găzduit de magica scenă a Teatrului „Aureliu Manea” Turda, a fost organizat de IPV în parteneriat cu Grădiniţele Poiana cu Castani, Dr. Ion Raţiu, Sfânta Maria, Prichindelul Isteţ şi Căsuţa Piticilor.

Pentru aproximativ 90 de minute, cei 100 de copii participanţi pe scenă s-au succedat și întrecut în gingășie, naturalețe, talent și nelipsitele emoții pentru a acapara atenţia celor prezenţi în sală cu colinde, poezii şi dansuri. Micuților li s-a alăturat și Ansamblul Tradiţii Uiorene Ocna Mureş, invitatul din acest an al spectacolului „Tradiții”, spectacol prezentat de Alice Preduţ şi Matei Lugojan, elevi la Colegiul Naţional Mihai Viteazul.

Ca mulţumire pentru participare şi colaborare, Asociaţia răsplateşte talentul şi curajul de a urca pe scenă cu câte un pachet cu dulciuri pentru fiecare din cei 100 de copii. În mod special, Asociaţia Împreună pentru Voi mulţumeşte:

Sponsorului: S.C. Agroliv S.R.L.

Partenerilor: doamnei manager Narcisa Pintea – Teatrul Aureliu Manea Turda, doamnelor directoare Felicia Simon – Gr. Poiana cu Castani, Crina Răduţiu – Gr. Dr. I. Raţiu, Gabriela Trif – Gr. Sf. Maria, Lubiana Bunea – Gr. Prichindelul Isteţ şi cadrelor didactice Luci Ana Podar, Daniela Rus, Ileana Vaidos, Adriana Coroi, Adriana Nagy, Silvia Pârjol, Cornelia Chim, Angela Călian, Mihaela Tanţău, Vasile Baciu

Invitaţilor: dansatorilor din cadrul Ansamblului Tradiţii Uiorene Ocna Mureş.

Copiii noştri vor duce mai departe tradiţiile noastre!”, precizează Asociaţia Împreună pentru Voi.

După eveniment, am primit această scrisoare din partea Asociației „Împreună pentru Voi”, pe care v-o transmitem mai departe, dumneavoastră, cititorilor:

Simple bucurii!

E o bucurie simplă, o bucurie stârnită de fotografiile realizate ieri, 12.12.2016, la spectacolul Tradiţii - ediţia a IV-a, pe care le-am  realizat cu ajutorul presei, voluntarilor sau părinţilor, din dorința de a obține ceva frumos, un frumos care să dăinuie peste ani şi ani.

Şi uite aşa iau naștere multe din bucuriile simple pe care nu ai cu ce să le compari.

Satisfacţia că poţi realiza ceva, că poţi da copiilor posibilitatea de a-şi pune în valoare talentul, că poţi fi util cuiva, duc la mulţumire sufletească şi la împlinire. În spatele oricărui spectacol, pentru cei care evoluează pe scenă se află multe, multe ore de muncă. Trăirea interpretării protagoniştilor pe scena teatrului turdean la spectacolul Tradiţii au readus în sufletele părinţilor, bunicilor, fraţilor şi prietenilor prezenţi în sala de spectacole sentimentul apartenenţei la un popor cu valori culturale reale. Suntem un popor bogat în tradiţii, de aceea copiii noştri sunt învăţaţi de mici să ducă mai departe tradiţiile noastre.

Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit şi celor care susţin în mod repetat astfel de activităţi. Ne referim aici la cei care au redirecţionat cei 2% din impozit Asociaţiei precum şi sponsorului nostru devenit deja „tradiţional”,  SC Agroliv Turda. Mulţumim şi presei locale prezente care, prin publicarea activităţilor noastre pe site-urile de ştiri turdene, au făcut posibilă mediatizarea acestora”.

Asociaţia Împreună pentru Voi

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh