25
Joi, Apr
3 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului local aferente lunii martie, care se va desfășura miercuri,  28 februarie, de la ora 13, aleșii locali sunt chemați să aprobe Documentația de Avizare pentru Lucrări de Intervenție, prescurtat DALI, pentru obiectivul „Reabilitare și modernizare străzi în municipiul Turda - lot finanțat din creditul intern și din alte surse”. Este vorba de un total de 17 străzi, având o lungime cuprinsă între 103 și 1000 de metri, în total 6114 m.

Valoarea totală a investiții este de 14.734.252 lei (inclusiv TVA) iar durata de execuție a întregului pachet este de 36 de luni.

„Prin prezentul proiect se propune avizarea DALI aferent unor străzi propuse spre reabilitare care nu sunt cuprinse  la finanțare pentru proiectul de restaurare, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic al castrului Legiunii V Macedonica Potaissa Turda. (...) Conform procedurilor legale, pentru promovarea unei investiți, aprobe Documentația de Avizare pentru Lucrări de Intervenție și indicatorii tehnico-economici trebuie supuși spre analiză și aprobare în Consiliul local al Municipiului Turda”, precizează primarul Cristian Matei în Expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

În proiectul de hotărâre referitor la aprobarea DALI și indicatorilor tehnici pentru aceste 17 străzi, nu sunt avansate date de începere a lucrărilor și programarea lucrărilor pe aceste artere de circulație. Desigur că, în cazul în care pe vreuna din respectivele străzi sunt programate lucrări de reabilitare a rețelei de apă-canal, în cadrul Pasului II al proiectului cu finanțare europeană derulat de Compania de Apă, asfaltările se vor face abia după finalizarea acelor lucrări.

Alăturat aveți indicatorii tehnici, care conțin denumirea străzilor programate la asfaltarea din sursele financiare precizate.

Pin It

Comments   

# Nelu 2018-02-26 15:28
Domniilor din Consiliul Local, pe cand si strazile T. Vladimirescu, Canepisti, Zavoiului, Brebeneilor, etc?!?! Sau cartierul asta nu reprezinta interesul vostru ?!? Ca doar e trecut deja asflatat in acte la primaroe. Nu se poate 'reasfalta' ?!?! Sau l-ati trecut deja ca reabilitat ca pe vremea lui raposatu Blasiu, cu toate ca nu ati facut nimic.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh