20
Sam, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageInstitutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal (ICIOA; Gradina Zoologică Turda), prin Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează în perioada 20-24 Noiembrie 2012 Școala de Studii Avansate "HUMAN-ANIMAL INTERACTIONS: MODERN ZOO MANAGEMENT, ANIMAL WELFARE AND BEHAVIORAL ENRICHMENT".

Evenimentul va cuprinde ateliere de lucru, mese rotunde și simpozioane pe teme actuale privind: îmbogățirea comportamentală la animale, terapia asistată de animale, managementul modern al grădinilor zoologice, bunăstarea animalelor din grădini zoologice și managementul comportamental la animale. Sesiunile vor include și aplicații practice precum dresajul la animale prin tehnica întăririi pozitive. În cadrul evenimentului va avea loc la Cluj-Napoca și întâlnirea Federației Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România.
"Este un eveniment important la nivel științific și educațional, care, prin sprijinul financiar al UEFISCDI, a reușit să aducă împreună specialiști de renume mondial în domeniile terapiei asistate de animale, managementului grădinilor zoologice, investigării calității vieții și îmbogățirii comportamentale la animale. Vor fi prezenți experți din diferite țări, cum ar fi Austria, Ungaria, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Philippine" a declarat conf. dr. Alina Rusu, președintele Comitetului de Organizare și Prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB Cluj-Napoca.

În cadrul manifestărilor va avea loc și vernisajul expoziției de fotografie "Animale și Oameni" unde vor fi expuse fotografii realizate de Andrei Mihalca, Sebastian Vaida și Septimiu Bizo, precum și concertul "Cântece despre oameni și animale" susținut de studenții de la Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației.

Programul complet al manifestărilor poate fi vizualizat pe site-ul: www.icioa.ro

Dar cine sunt cei de la Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal?
O echipă interdisciplinară de tineri profesionişti, cercetători şi cadre didactice, care au în comun interesul de a cerceta şi promova interacţiunile optime cu animalele.

Scopul înfiinţării Institutului este de a oferi un cadru structurat de promovare a cercetării, practicii clinice şi educaţiei în scopul optimizării interacţiunii om-animal (animale de companie, de fermă, din grădini zoologice şi sălbatice), atât la nivel interdisciplinar, cât şi la nivel interinstituţional.
Iată, mai jos, și principalele domenii de activitate. Cercetare pe diverse teme ți domenii de investigație: indicatori ai stresului și a stării de bine la animale, calitatea vieții animalelor, îmbogăţire comportamentală, efectele psiho-fiziologice ale activităţilor şi terapiei asistate de animale, atitudini și comportamente faţă de animale, bioetică, medicină veterinară comparativă, parazitologie etc.
Educaţie şi informare a publicului larg: sesiuni de informare pentru diferite categorii de vârstă şi interese, educaţie ecologică prin vizite ghidate de tip zoo class; campanii de conştientizare a importanţei atitudinilor şi comportamentelor umane în contextul interacţiunii cu animalele.
Formare teoretică şi practică: oferire și/sau găzduire de seminarii, lucrări de laborator şi activităţi de practică pentru studenţi la nivel licenţă, master şi doctorat din domenii ca psihologie, medicină veterinară, biologia; oferire de workshop-uri şi/sau cursuri cum ar fi: îmbogăţirea comportamentală la animale, psihologia conservării, educaţia ecologică, terapie şi activităţi asistate de animale, managementul relaţiei om-animal de companie, managementul interacţiunii veterinar-deţinători ai animalelor de companie etc.
Servicii terapeutice de îmbunătăţire a abilităţilor emoţionale, cognitive, sociale şi motorii la indivizii umani prin terapie și activităţi asistate de animale.

Institutul se adresează, prin activitatea sa, studenţilor (nivel licența, master, doctorat) de la diferite discipline precum biologie, psihologie, medicină veterinară, cercetătorilor interesaţi de domeniul interacţiunii om-animal, profesioniştilor (biologi, personal Zoo, medici veterinari, consilieri psihologici, pedagogi, educatori, învăţători), persoanelor care au animale de companie şi nu în ultimul rând persoanelor pur şi simplu interesate şi pasionate de animale.

Partenerii oficiali sunt Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ambele din Cluj-Napoca.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh