24
Mie, Apr
10 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageÎn perioada 24-25 septembrie s-a desfășurat la Hotel JW Marriott din capitală Conferința internațională privind Turismul de Sănătate. Intitulată chiar așa, ”Turismul de Sănătate, Provocări și Oportunități”, conferința internațională l-a avut pe lista de vorbitori și pe directorul general al SC Salina Durgău Turda SA, dr.ing. Ovidiu Mera.

Lucrările conferinței au fost deschise în prezența ministrului sănătății, Vasile Cepoi, și a ministrului dezvoltării regionale și turismului, Eduard Hellvig. Printre ”capetele de afiș” ale conferinței s-a numărat secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

”Practic a fost o reuniune a medicilor specialiști în recuperare medicală și balneologie pentru că activitatea de turism balnear și de sănătate se adresează în primul rând acestui segment de medici dar nu au lipsit nici medici din alte specialități, pentru că se punea problema ca România să devină o destinație turistică pentru întreaga Europă și nu numai, în scopul acordării de servicii medicale pentru diverse afecțiuni”, ne-a declarat Ovidiu Mera la întoarcerea de la București.

În cadrul sesiunii plenare a conferinței, după o introducere în turismul de sănătate și prezentarea unei analize asupra motivelor creșterii pieței turismului de sănătate, prezentate de consultantul Sabin Dragoman, s-a vorbit despre principiile legale și etica turismului medical, despre legislația Uniunii Europene cu privire la tratamentele medicale transfrontaliere. Apoi participanții s-au împărțit pe work-shop-uri paralele

Când s-a discutat despre evoluțiile recente din industria turismului de sănătate a venit și rândul directorului Ovidiu Mera să ia cuvântul în cadrul conferinței, expunerea sa reprezentând de fapt, un studiu de caz, cât se poate de concret intitulat ”Creșterea atractivității turistice a zonei cu potențial balnear Lacurile Durgău – Valea Sărată și Salina Turda ”.

”Concluzia conferinței a fost aceea că ministerul Turismului și cel al Sănătății vor trebui să conlucreze în acest domeniu și să elaboreze un pachet legislativ care să poată fi utilizat pentru punerea în operă a ideii conform căreia România trebuie să devină o destinație turistică pentru turismul de sănătate”, a concluzionat Mera.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh