22
Vi, Iun
46 New Articles

Administrație
Typography

În urma dezinformărilor apărute în ultima perioadă în spațiul media local, ne simțim datori cu o notă informativă, care să reflecte situația reală a Spitalului Municipal Turda, din punct de vedere financiar.

O perioadă de timp, “până în 2015”, contribuția din partea Consiliului Local, în ceea ce privește susținerea financiară a spitalului, a fost relativ mică, aprox. 300 mii lei pe an, în raport cu necesitatea unei instituții de anvergura spitalului nostru. Bugetul anual total estimat al instituției noastre, pe anul 2017, se situează undeva în jurul sumei de 39.480 mii lei, împărțit astfel:

            - Casa de Asigurări de Sănătate Jud.Cluj :  36.127 mii lei

            - Direcția de Sănătate Publică Jud. Cluj :          819 mii lei

            - Buget local :                                                        2.000 mii lei

            - Venituri proprii :                                                   534 mii lei

 

Bugetul actual nu permite executarea unor lucrări majore de modernizare a spitalului, datorită cheltuielilor crescute de intreținere și funcționare. Tocmai de aceea, Primăria Municipiului Turda, prin D-nul Primar Cristian Octavian Matei, a făcut demersurile necesare pentru acoperirea unei sume importante de bani “ 166.930 mii lei “, care reprezintă finanțarea unei ample lucrări de modernizare generală a Spitalului Municipal Turda, în așa fel încât acesta să fie adus la standardele europene în domeniu.

 

În acest an, Consiliul Local a alocat deja suma de 650 mii lei pentru lucrări de modernizare, pe lângă alte sume alocate, atât pentru cheltuieli curente, cât și de capital.

 

Considerăm că este mult mai benefică pentru spital alocarea unei sume importante de bani în cadrul unui plan general de modernizare, transformare și extindere a construcțiilor existente, decât utilizarea unor sume mai mici de bani care ar furniza soluții doar pentru o perioadă limitată de timp.

 

În ceea ce privește dotarea spitalului, putem afirma cu toată responsabilitatea că SM Turda se înscrie în linia spitalelor de aceeași categorie la nivel național, nepunându-se în nici un moment în pericol viața vreunui pacient din acest punct de vedere. Personalul medical, profesionist și dedicat, asigură un nivel al calității actului medical superior încadrării unității noastre în acest moment.

                                                                                       MANAGER,

  1. STANILĂ OVIDIU SEBASTIAN

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh