29
Vi, Mar
17 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a finalizat demersurile care intrau în atribuțiile sale în ceea ce privește proiectul edificării viitorului Spital Regional de Urgență.

Astfel, joi, 14 septembrie 2017, Consiliul Județean a transmis Ministerului Sănătății adresa cu numărul 26451/2017 prin care a confirmat faptul că terenul situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370 – 374, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instanțelor, nu este grevat de sarcini și nu este închiriat sau concesionat. Tot prin intermediul aceleiași adrese, Consiliul Județean a confirmat faptul că imobilul în cauză reprezintă un bun de interes public național.

Este un pas extrem de important în demersul de edificare a Spitalului Regional de Urgență. Practic, am făcut tot ceea ce ținea de noi și am încheiat o procedură extrem de laborioasă la finalul căreia punem la dispoziția Ministerului Sănătății terenul necesar, cu o situație juridică pe deplin clarificată, fără absolut niciun fel de probleme. Singurul lucru de care mai este nevoie în acest moment pentru demararea proiectului e finanțarea” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului al Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

 

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Serviciul Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh