13
Joi, Dec
38 New Articles

Administrație
Typography

Războiul politic dintre președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, și prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, continuă prin alte două comunicate de presă în care cele două părți se acuză una pe alta, în timp ce situația deșurilor la nivelul județului este tot mai dezastruoasă. Iată comunicatul semnat de Alin Păunel Tișe:

Sabotajul PSD la Pata Rât. 

Un joc murdar împotriva clujenilor. 

Prefectul, instrumentul politic al PSD, de sabotaj la adresa Consiliului Județean Cluj pe problema gunoaielor

 

A trecut o săptămână deja de când am retrimis documentele și noua cerere pentru convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Încă nimic, deși toată lumea reclama urgența.

În acest joc murdar făcut de PSD și de acoliții lui care îl sfătuiesc cred că ținta sunt Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca - administrația PNL, locală și județeană.

Aceștia trebuie însă să conștientizeze că, de fapt, ținta sunt locuitorii municipiului și județului, a căror sănătate e periclitată de poluarea de la Pata Rât.

Fac apel la rațiune, în al 12-lea ceas, ca prefectul să convoace de urgență CJSU pentru declararea stării de alertă, să lase deoparte mașinațiunile politice, să dezbrace haina găunoasă de politician și să convoace ședința. Sper, totodată, că la ședință nu voi mai vedea că au venit să îl sprijine parlamentari PSD și ALDE ca să îl felicite pentru modul în care sabotează proiectul de rezolvare a alunecărilor de teren de la Pata Rât.

Responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla aparține PSD și politrucului de prefect. Acesta va trebui să dea socoteală în fața instituțiilor abilitate pentru refuzul de a reconvoca ședința CJSU.

 

PREȘEDINTE

Alin Tișe”

 

Și iată și răspunsul Instituției Prefectului Județului Cluj:

„Solicitare de amânare a declarării stării de alertă pentru evenimentele de la Depozitul Pata Rât

Pentru corecta informare a opiniei publice, ca răspuns la comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Cluj în data de 17 octombrie 2017 (intitulat „Sabotajul PSD la Pata Rât. Un joc murdar împotriva clujenilor. Prefectul, instrumentul politic al PSD, de sabotaj la adresa Consiliului Județean Cluj pe problema gunoaielor”) dorim să reamintim domnului Președinte al Consiliului Județean Cluj, că Instituția Prefectului – Județul Cluj este o instituție apolitică, dovadă fiind toate acțiunile echidistante întreprinse de către prefect și reprezentanții instituției. Totodată, ne exprimăm profundul regret asupra situației derizorii în care domnul Președinte al Consiliului Județean Cluj aruncă atribuțiile și activitățile instituțiilor membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj (CJSU).

La Şedinţa Extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj din data de 6 octombrie 2017 au fost invitați să participe toți senatorii și deputații aleși în circumscripția electorală nr. 13 - județul Cluj, indiferent de apartenența politică a acestora, la ședință luând parte reprezentanți ai USR, ALDE și PSD.

În cadrul ședinței CJSU din data de 6 octombrie 2017 s-a evaluat solicitarea Consiliului Judeţean Cluj (act nr. 25275/05.10.2017) privind declararea stării de alertă la nivelul depozitului neconform de deşeuri Pata Rât, ca umare a producerii alunecării de teren din 22.07.2017, hotărându-se amânarea luării unei decizii. Dorim să reamintim, pe această cale, domnului Președinte, că decizia amânării evaluării unei asemenea oportunități până în momentul în care Consiliul Județean Cluj va aduce completările necesare și elocvente pentru declanșarea procedurilor s-a realizat la solicitarea Consiliului Județean Cluj.

Transmitem același apel la rațiune, în al 12-lea ceas, domnului Președinte, dat fiind faptul că mesajul transmis prin comunicatul de presă menționat este manipulator. Afirmațiile cuprinse în comunicatul de presă al Consiliului Județean Cluj se înscriu în aceeași notă confuză și neprofesionistă prin care domnul Președinte tratează problema depozitului neconform de deșeuri de la Pata Rât: următoarea adresă primită în data de 13 octombrie 2017 de către Instituția Prefectului – Județul Cluj de la Consiliul Județean Cluj transmite clar solicitarea de amânare a declarării stării de alertă:

Biroul de presă 17.10.2017”, se arată în comunicatul primit de la Prefectură.

Fără să aducă alte contra argumente, Păunel Tișe mai trimite un comunicat, în cursul acestei dimineți, în care proferează acuze jignitoare, prin cuvinte degradante la adresa prefectului. Iată textul comunicatului unui Tișe ce pare ieșit din minți: „Prefectul incompetent slugoi al PSD sabotează proiectele clujenilor

 

Incompetent și mincinos ordinar, politruc mărunt, slugoi al PSD, se face de râs în fiecare zi.

A trecut încă o zi din jocul murdar al PSD fără ca prefectul să ia măsurile legale.

Am solicitat și vom solicita în fiecare zi ca prefectul județului Cluj să convoace în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a lua măsurile care se impun, având în vedere necesitatea majoră de a le implementa.

Constatăm în continuare că acest politruc politic al PSD sabotează permanent, ocupându-se practic de lucruri prin care încearcă să facă jocuri de interese ale unor personaje politice care doresc să distrugă acest proiect pentru considerații politice.

Adresele noastre sunt clare și elocvente: am solicitat convocarea de urgență a CJSU. Situația impune măsuri urgente iar prefectul sabotează aceste proiecte.

Vom face plângere penală. El nu poate refuza convocarea CJSU.

Îi solicităm încă o dată prefectului județului Cluj să convoace în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

PREȘEDINTE

Alin Tișe”, se spune în comunicat.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh