24
Mie, Apr
6 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cei de la Asociația Pro Infrastructură au reușit să strângă 14.000 de semnături pentru petiția pentru deschiderea A10 Aiud-Turda și a transmis o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Lucian Șova, în care solicită deschiderea tronsonului Turda-Aiud.

„Stimate domnule ministru,

Ne bucurăm ca ați vizitat ieri autostrada A10 între Turda și Aiud (28 km), care stă nefolosită de la începutul anului așteptând o soluție birocratică pentru a fi pusă la dispoziția cetățenilor. Suntem cu totul de acord cu analiza dumneavoastră conform căreia s-a trecut dintr-o extremă într-alta în materie de recepție a investițiilor. De asemenea suntem de acord că este păcat să stăm să ne uităm la asfaltul autostrăzii nu din cauze tehnice, ci din cauza legilor strâmbe.

Nu putem fi însă de acord cu obiectivul pe care vi l-ați asumat de a deschide autostrada abia în luna mai, din moment ce ea este circulabilă deja astăzi. Cum îi servește pe cetățeni ministerul pe care-l conduceți dacă dumneavoastră veți tine o autostradă închisă timp de încă două luni, după ce a stat deja închisă aproape 3 luni? Cum îi serviți pe plătitorii de taxe dacă amânați darea în folosință a unei investiții pentru motive care țin pur și simplu de încurcături legislative? Cine face legislația dacă nu dumneavoastră politicienii, guvernul din care faceți parte și majoritatea parlamentară care îl sprijină? Cetățenii știu foarte bine că dacă interesele o cer, legislația poate fi schimbată aproape peste noapte”, a transmis Asociația Pro Infrastructură ministrului transporturilor. Întreaga scrisoare deschisă o puteți citi aici: https://www.facebook.com/proinfrastructura/posts/927785684062106

Cei care dorii să semnați petiția pentru deschiderea A 10, iată aici link-ul unde o puteți face: http://bit.ly/2Hmbwjw.

Ministrul Lucian Șova a vizitat chiar ieri Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 29 de kilometri și spune că și-a făcut o prioritate din deschiderea acestor două segmente în cursul lunii mai 2018.

„Mi-am fixat, ca obiectiv, ca în cursul lunii mai aceste două segmente să fie date. Facem eforturi şi cu constructorii. Avem discuţii săptămânal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformităţi din partea experţilor de la Compania de Drumuri au fost asumate şi intervin asupra lor, astfel încât să fie împăcate şi exigenţele pe care trebuie să le îndeplinească autoritatea contractantă, dar până la urmă să folosim aceste segmente de autostradă, atât de puţine, cât sunt, totuşi, să fie date în circulaţie pentru că orice kilometru de autostradă este important şi cu atât mai rău că totuşi există cale de rulare utilizabilă, e păcat să stăm să ne uităm la ea”, a precizat ministrul Transporturilor, citat de „Adevărul” la Alba Iulia, la cea de-a XII-a ediţie a Conferinţelor Club Feroviar – Infrastructura.

 Inspecţia tehnică pentru recepţionarea lotului 3, de la Aiud la Decea, a avut loc în luna ianuarie, însă CNAIR a constatat mai multe neconformităţi, exces de bitum, probleme legate de rugozitate, aderenţă, planeitate, care puteau crea probleme din perspectiva circulaţiei.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat - 15%.


 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh