19
Ma, Mar
14 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre privind modificarea programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean pe anii 2014-2019. Astfel, se propune schimbarea orarului de circulație și a numărului de curse aferente rutei Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton,  respectiv modificarea orarului pentru cursele de pe ruta Cluj-Napoca – Huedin – Rogojel.

            Intenția de modificare a programului celor două rute este justificată de necesitatea corelării graficului curselor cu programul cetăţenilor care apelează zilnic la serviciile societăților de transport ce operează cele două rute. În cazul ambelor rute, modificările propuse au fost susținute inclusiv de către primăriile în cauză.

            „Am considerat mai mult decât necesar să venim în întâmpinarea nevoilor clujenilor și să răspundem prompt așteptărilor acestora cu privire la programul de transport, fie că este vorba de persoane care au locul de muncă în una dintre aceste localități, fie sunt elevi, studenți sau profesori care frecventează unitățile de învățământ din zonă” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În ceea ce privește ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton, deservită în prezent de trei curse, se propune o suplimentare semnificativă a acestora, respectiv corelarea programului de transport cu programul cetățenilor din comuna Aiton care au locul de muncă în municipiul Cluj-Napoca. Astfel, ulterior aprobării în plenul Consiliului Județean vor fi asigurate nu mai puțin de șapte curse, dintre care cinci vor opera de luni până vineri, conform următorului orar: plecare din Cluj – Napoca la orele 4.00, 5.30, 7.30, 15.20, 18.00, respectiv plecare din Aiton la orele 4.40, 6.20, 8.30, 16.20 şi 19.00. De asemenea, pe această rută vor exista două curse care vor opera doar în zilele de sâmbătă, plecările din Cluj – Napoca fiind la orele 5.45 şi 15.20, iar cele din Aiton la orele 6.30 şi 16.10.

În ceea ce privește programul de transport pe traseul Cluj-Napoca – Huedin – Rogojel,  propunerea de modificare vine în urma solicitărilor adresate de către călătorii din zonă în vederea asigurării transportului elevilor din Bologa și Brăișoru spre școlile din Huedin precum și al cadrelor didactice din Cluj-Napoca și Florești, spre Bologa. Ulterior aprobării proiectului de hotărâre de către Consiliul Județean vor exista trei curse, dintre care una de luni până vineri cu plecare din Cluj – Napoca la ora 10.50, respectiv din Rogojel la ora 12.15. Celelalte două curse vor circula doar până la Bologa, de luni până vineri, cu plecare din Cluj – Napoca la 5.30 şi 16.00, respectiv plecare din Bologa la 6.35 şi 17.10.

 

 

Biroul de presă

24 aprilie 2018

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Direcția Adminstrație și Relații Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh