23
Ma, Apr
10 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În ședința ordinară a Consiliului local Turda din luna august 2018, consilierul liberal Ciprian Rigman a întrebat despre stadiul proiectului referitor la varianta ocolitoare care să facă legătura între A3, în zona comunei Săndulești și DN1E60 în zona localității Mărtinești (comuna Tureni). „Care este stadiul lucrărilor centurii ocolitoare? Sunt mulți oameni care așteaptă această centură și chiar vor să strângă semnături pentru demararea unei acțiuni juridice.”, a sunat intervenția lui Rigman la punctul „Diverse”.

Cel care i-a răspuns a fost primarul Cristian Matei. Acesta a arătat: „Referitor la centura ocolitoare a Turzii, avem un secretar de stat la Ministerul Transporturilor care este clujean și se ocupă chiar de CNAIR și au fost discuții vis a vis de stadiul SF, de planul de transport elaborat acum 8 ani.
Centura a fost prinsă în master plan, are SF și datorită unor noi încadrări ale STAS românești urmează să fie actualizat acest Studiu de fezabilitate.
Centura nu a intrat în Hotărâre de guvern pentru a fi făcută.
Am discutat cu dl. secretar de stat, la rândul lui a discutat cu comisia ministerială și se lucrează, ca în 4 săptămâni să iasă hotărârea de guvern, iar această centură să fie prinsă la execuție, apoi în noiembrie, la a treia rectificare de buget a Guvernului să reușim să alocăm bani, să începem demersurile, e vorba de 4,2 km.
Să încercăm să găsim …, nu ne ajută cu nimic să legăm centura ocolitoare a Clujului de autostradă! Să fim o legătură între ele, să putem realiza o centura proprie a Turzii fără această legătură între A3 și Vâlcele. Îmi pare rău că nu s-a făcut nimic de atâția ani, doar s-a discutat...”,
a informat primarul turdean în ședința din 14 august 2018.

Pe scurt, calendarul de realizare a demersurilor pentru construirea acestui drum de legătură între A 3 și DN1E60 este depășit cu cel puțin un an. Inițial se preconiza că în 2017 se va emite Hotărârea de guvern iar în 2018 urma să se realizeze licitația pentru stabilirea constructorului și alocarea bugetară.

-------------------------

Amănunte despre istoricul construcției drumului de legătură dintre A3 din zona comunei Săndulești și DN 1 E 60 din zona comunei Vâlcele, cu impedimentele realizările, motivele amânării și  stadiul actual al demersurilor oficiale, puteți citi aici: https://clujeuropean.com/2016/06/19/legatura-dn1-a3-in-zona-tureni/

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh