29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu au demarat lucrările de reabilitare și modernizare, ca parte a unui amplu proiect ce vizează un tronson cu o lungime totală de 39,7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300.

Importanța acestor lucrări e dată de faptul că drumul județean DJ 150 tranzitează o zonă extrem de vastă a județului şi asigură o legătură directă între drumurile naţionale DN 16, pe direcţia Mociu, şi DN 15, pe direcţia Câmpia Turzii”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

De o mare complexitate, lucrările de reabilitare și modernizare presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăţi, parcări, ziduri de sprijin, parapeţi metalici flexibili, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările au demarat prin executarea de casete pentru lărgirea căii de rulare existente la 6 metri, cu repoziţionarea axului drumului, şi la mai mult de 6 metri în curbe, pe raza localităţii Frata, de la kilometrul 26+650 la kilometrul 29+500, urmând ca, ulterior, să se execute lucrări de aşternere a primului strat de asfalt pe acest sector. Importanţa executării cu prioritate a lucrărilor pe acest tronson de drum este determinată de gradul înaintat de uzură al acestuia, cu efecte negative asupra desfăşurării în bune condiţii a traficului rutier.

                Reamintim în acest context faptul că drumul judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu este inclus în Programul de investiţii privind lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, lucrări finanţate din creditul de 50 de milioane de euro contractat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

Lucrările au un termen de execuţie de maxim 24 de luni şi sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL –Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestui proiect este de 34.805.018,05 lei, fără TVA.

 

Biroul de presă

11 octombrie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh