16
Ma, Apr
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Subscrisa, Asociația „Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie Turda”, începând cu anul 2012, susținem campanii de înregistrare, microcipare, vaccinare antirabică și deparazitare a carnasierelor domestice. Vă informăm că de ani de zile luptăm împotriva abuzurilor din sistemul sanitar-veterinar din țara noastră, și am dori  să vă relatăm cele mai importante victorii obținute de-a lungul acestor ani în favoarea bunăstării animalelor și siguranței cetățenilor.

Asociația noastră a intentat un proces împotriva A.N.S.V.S.A., pe care l-a câștigat după patru ani de luptă în instanță.

În data de 23.01.2018, Curtea Constituțională a României, prin decizia nr. 23/23.01.2018, a declarat neconstituționale prevederile articolului 134 din OUG 155/2001, iar în consecință, vaccinul antirabic se efectuează gratuit și obligatoriu, fără a mai fi condiționat  de microcipare.

În data de 3 octombrie 2018, la Curtea de Apel, am obținut înlăturarea obligației de plată a costurilor legate de identificare și înregistrarea în R.E.C.S. a tuturor proprietarilor de câini, prin anularea art.7, alin. 2 și 10 din Ordinul 1/2014 al A.N.S.V.S.A.

Art. 7: Obligațiile proprietarilor:

(2) Proprietarii de câini cu vârsta mai mare de 90 de zile la data intrării în vigoare a prezentelor norme au obligația de a identifica și înregistra animalele în R.E.C.S. până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spații publice a acestora.

(10) Proprietarii câinilor au obligația să achite contravaloarea costurilor legate de identificarea și înregistrarea în RECS, a serviciilor prestate de către unitățile medicale veterinare de asistență sau de clinicile veterinare universitare.

Ca urmare a acestei sentințe, toți proprietarii de carnasiere domestice beneficiază de  înlăturarea obligației de plată a costurilor legate de identificare și înregistrare în R.E.C.S.

În lipsa acestor informări, și fiindu-le teamă de costuri exagerate, proprietarii nu îşi vaccinează câinii şi pisicile, ceea ce duce la afectarea sănătăţii cetăţenilor, iar Decizia Curții Constituționale nu îşi produce astfel efectele. Medicii veterinari concesionari din fiecare oraș, comună, sat, au obligativitatea de a vaccina antirabic gratuit toți câinii cu proprietar.

Asociația noastră s-a adresat și prefecturilor din fiecare județ, solicitând ca, în temeiul atribuțiilor ce le revin, să asigure respectarea la nivelul județului a deciziei CCR nr 23/ 23.01.2018.

Dreptul românilor la siguranță și sănătate publică era de ani de zile anulat din cauza acestor prevederi în favoarea unui grup infracțional, care ȘANTAJA vaccinarea antirabică gratuită și obligatorie de plata la liberă negociere a microcipării, a carnetului de sănătate și a înregistrării în R.E.C.S. – C.M.V.– registru, făcut fără licitație publică și fără transparență.

Din păcate, A.N.S.V.S.A. a ignorat decizia CCR 23/23.01.2018 și a rămas în pasivitate, fără să întocmească nici un proiect pentru punerea în acord a Ordinului cu dispozițiile Curții Constituționale, motiv pentru care ne vedem nevoiți să solicităm sprijinul dumneavoastră pentru a ne ajuta în lupta pe care o ducem cu abuzurile din România.

În speranța că veți veni în ajutorul nostru, vă rugăm să distribuiți aceste informații, prin toate mijloacele de comunicare disponibile, astfel încât să ajungă la toți cetățenii care vă urmăresc. Acest lucru este foarte important, deoarece rabia este o boală care se transmite de la animal la om și care duce la deces.

În link-ul următor aveți un scurt video în care toate toate informațiile de mai sus se regăsesc într-un mod compactat, pe care-l puteți prelucra după nevoile și rubricile dumneavoastră.

https://www.readc.ro/activitati/costuri-ilegale-impuse-proprietarilor-de-caini-anulate-de-instanta

Pentru orice alte informații, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0364 887 660 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cu stimă,

Conducerea R.E.A.D.C.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh