20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

În contextul avertizărilor de inundații emise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) privind județul Cluj, pentru perioada 11-13.01.2016, personalul operativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, alături de personalul din structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne, a acordat sprijin comitetelor locale pentru situații de urgență pentru a evita situațiile de risc pentru populație, iar în cazul unor eventuale inundații să se elimine cât mai repede efectele acestora.isu_cluj

Astfel, au fost transmise prin mesaje SMS către instituțiile si autoritățile locale informațiile referitoare la intrarea în vigoare a avertizărilor hidrologice pe râurile Someș, Someșul Mic, Crișul Repede, Arieș, Nadăș și afluenții acestora.

La nivelul ISU Cluj a fost activată grupa operativă, iar în cadrul subunităților au fost demarate activitățile privind pregătirea si organizarea acțiunilor de intervenție în cazul unor eventuale inundații pe bazinele râurilor mai sus amintite

De asemenea, au fost stabilite localitățile la care se impunea instituirea de către comitetele locale pentru situații de urgență a Serviciului de Permanență și s-a comunicat telefonic cu președinții primarii din zonele vulnerabile. Totodată, s-a luat legătura cu responsabilii din cadrul structurilor de regularizare sau gospodărire a apelor din bazinele hidrologice vizate și cu Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord.

Pe toată durata menținerii avertizărilor hidrologice, s-a menținut contactul cu persoanele ce au asigurat permanența la nivelul localităților vizate și dispeceratul S.G.A. Cluj.

Codul portocaliu de avertizare hidrologică, la nivelul județului Cluj, a încetat marți 12.01.2016, ora 20:00, iar codul galben miercuri 13.01.2016, ora 10:00.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh