19
Vi, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Legea “TURDA - ORAŞ MARTIR”, iniţiată de deputatul ALDE de Turda, Mircea Irimie, a fost promulgată în 18 ianuarie 2016 de Thumbnail imagecătre Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

“După 26 de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, Municipiul Turda a obţinut statutul binemeritat de ORAŞ MARTIR.

Revoluţia din Decembrie ‘89 a eliberat România de dictatură şi comunism şi a adus mari schimbări în bine pentru toată naţiunea, cu mari pierderi de vieţi omeneşti şi sacrificii. Turda şi-a adus aportul de jertfă alături de toată ţara, pentru democraţie, libertăţi şi drepturi. În vâltoarea Revoluţiei, la Turda au fost 13 morţi şi 31 de răniţi. În memoria lor, în centrul Turzii a fost ridicat un monument pentru cinstirea faptelor de vitejie.

Statutul de ORAŞ MARTIR este o recunoaştere a patriotismului şi forţei de sacrificiu al turdenilor în lupta pentru înlăturarea totalitarismului şi dictaturii iar în dreptul monumentului eroilor luptători în Revoluţia din Decembrie ‘89 şi la cele trei intrări principale în oraş, se vor instala panouri pe care va scrie cu majuscule TURDA - ORAŞ MARTIR.

Propunerea mea legislativă, a mai fost semnată şi susţinută de alţi Parlamentari din judeţul Cluj : Ioan Moldovan, Steluţa Cătăniciu, Alexandru Cordoş, Elena Uioreanu, Aurelia Cristea şi Mate Andraş, cărora le mulţumesc pentru susţinere.

Cinste eroilor şi luptătorilor din Revoluţia Română din Decembrie 1989!” a declarat deputatul turdean, Mircea Irimie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh