20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

gradinita-copaceni-3

Un eveniment spiritual, de suflet, pentru comunitatea din satul Copăceni dar și pentru întreaga „suflare” din comuna Săndulești, de lângă Turda, a avut loc la cea mai modernă grădiniță din întreaga zonă, poate chiar din tot județul. O Grădiniță cu program prelungit, nou-nouță, luminoasă și modernă, inaugurată în 16 octombrie, în prezența ministrului Educației de atunci, Sorin Cîmpeanu.

Poporeni religioși, harnici și iubitori de familie, primarul și oamenii din comuna Săndulești au ținut să-și pună copiii sub protecția divină. De aceea, alături de preotul paroh din sat, inimosul arhimandrit Vasile, de la Mănăstirea Dumbrava, a fost invitat să oficieze o slujbă de sfeștanie (Agheasma Mică, așa cum mai este cunoscută de credincioșii ortodocși).

gradinita-copaceni-2Așa că primarul Augustin Duca a invitat oamenii din sat dar și apropiați cu funcții, să participe alături de conducerea comunei la acest moment important din viața celui mai nou edificiu ridicat în satul de lângă Turda. Au participat senatorul PSD Alexandru Cordoș, deputatul ALDE, Mircea Irimie (membru al aceluiași partid ca edilul-șef al comunei Săndulești), primarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Ioan Hanga și șeful ocolului silvic Iara. Alături de părinții copiilor au fost prezente cadrele didactice ale grădiniței, consilieri locali și viceprimarul. După oficierea slujbei, fiecare dintre invitați a ținut să-și manifeste aprecierea față de lucrul săvârșit anul trecut de primarul Augustin Duca: cea mai modernă Grădiniță cu program prelungit din zonă.

Preotul din localitate, Vasile Bucur, a avut un cuvânt scurt dar constructiv: „Mulţumim celor care ne-au invitat, celor care s-au străduit, celor care se străduiesc şi acum la această lucrare, să aveţi parte numai de bine…”,  a spus preotul din Copăceni. Arhimandritul Vasile a fost tranșant: „Eu am venit în calitate de invitat şi în calitate de duhovnic al primarului dumneavoastră. Sincer, am umblat mult în Europa şi în România şi am centre sociale foarte bine puse la punct, dar într-o localitate mică, așa ca a dvs., nu m-am așteptat să găsesc o asemenea grădiniţă. Nu că aş fi invidios pe domnul primar, dar nu mă aşteptat să fie aşa bine pusă la punct o grădiniţă. Cred că nu mai este una la fel în întreaga zonă și, de aceea, eu mă bucur”, a spus arhimandritul.

Primarul Augustin Duca, eficient dar inimos cum îl știu cei care l-au ales după ce i-au văzut activitatea în calitate de director al Școlii „Simion Balint” din Copăceni, a spus celor prezenți, cu simplitate: „Cu ajutorul bunului Dumnezeu s-au putut realiza foarte multe. Este numai un început, ne aşteaptă o luptă foarte mare , indiferent de ce parte a politicului suntem. Aici, în grădiniță și în şcoală, nu facem politică, aici și la primărie facem politica locuitorilor, a comunităţii”.

gradinita_copaceniSenatorul Alexandru Cordoș, a rostit, la rândul său: „Cunoaştem foarte bine ceea ce se întâmplă în această comună şi în această zonă a noastră. Această comună frumoasă de lângă Turda în ultimii ani începe, din ce în ce mai mult, să arate cum ne dorim cei care suntem localnici sau avem rude aici, ori  pur şi simplu ne implicăm politic sau administrativ pentru această comunitate. Felicitări domnule primar, felicitări domnule viceprimar, distinşi consilieri, tuturor celor care aţi contribuit la realizarea acestui loc minunat. Este mai mult decât o clădire pentru că aici se modelează oameni, lucrul cel mai important”, a opinat Cordoș.

Deputatul Mircea Irimie a adus în Grădinița din Copăceni doi miniștri, așa că este un bun cunoscător al comunei: „Eu sunt pentru a treia oară în acest edificiu, pentru prima oară am venit însoţit de domnul ministru Daniel Constantin, ministrul agriculturii, la invitaţia domnului primar, dânsul având misiunea de a dezvolta zona rurală și a dorit să vadă un proiect. A avut ce să vadă, se muncea afară şi la drum şi la canal, iar această grădiniţă, acest edificiu l-a încântat şi a avut doar cuvinte de apreciere. La cea de-a doua vizită am venit cu ministrul educaţiei care, de asemenea, a avut doar cuvinte de apreciere pentru acest proiect frumos într-o comunitate din mediul rural pentru că aşa cum spunea şi părintele arhimandrit vezi în România, vezi în Europa  dar în mediul rural astfel de proiecte frumoase rar găseşti iar acesta este un proiect în care s-a pus suflet” s punctat Irimie care a făcut și o urare: „să dea Dumnezeu cel puţin 100 de ani să fie în folosul comunităţii, multe, multe generaţii de copii să crească în această localitate frumoasă care, iată, se modernizează cu pași repezi”.

gradinita-copaceni-1Primarul celui mai curat și mai frumos oraș din zonă, iar aici vorbim, desigur, de Câmpia Turzii, Radu Ioan Hanga a apreciat moderna Grădiniță: „Acum câteva zile am deschis şi noi la Câmpia Turzii un fel de creşă, o secţie de învăţământ ante-preşcolar şi când am deschis acel centru care se adresează copiilor între doi şi trei ani, mamele având concediu de maternitate până la 2 ani, grădiniţele preluând copii de la 3 ani în sus, între aceste perioade era o zonă în care nu era asigurată ocrotirea şi educarea copiilor. Ceea ce văd aici, la Copăceni,  este o realizare care m-a uimit de când am venit, nu m-aş fi așteptat să găsesc un asemenea edificiu cu asemenea destinaţie, și văd că beneficiarii sunt deja pe aici”, a spus Hanga referindu-se la micuții care erau peste tot prin Grădiniță.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh