20
Sam, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

După câteva accidente dintre care unele destul de grave, în cartierul Oprişani se amenajează un nou sens giratoriu. Accidentele s-au înmulţit de când, tot în urma unui incident rutier, semaforul din dreptul Bisericii ortodoxe a Parohiei Oprişani II a fost distrus, cândva la începutul lunii decembrie a anului trecut.


Thumbnail imageDin cauza dispariţiei semaforului, în zona respectivă s-au produs mai multe accidente cărora le-au căzut victime mai multe persoane, în principal pietoni loviţi chiar pe trecerea de pietoni.
Thumbnail imageTragicul accident petrecut săptămâna trecută, în seara zilei de marţi, când un bătrân de 93 de ani a fost lovit în plin de un camion, tot pe trecerea de pietoni, se pare că i-a scos pe cei care sunt responsabili de siguranţa rutieră din amorţeala birocratică specifică societăţii româneşti. În accidentul pomenit, impactul a fost foarte puternic iar victima a fost transportată în stare gravă la spital cu traumatism cranio-cerebral şi fractură de bazin. La 93 de ani, astfel de răni aduc, aproape întotdeauna, la scurt timp moartea. Se pare că şoferul nu a văzut decât târziu pietonul pe trecere, a frânat, dar nu a mai putut evita impactul.
Thumbnail imageSubcomisarul Alexandru Băl, şeful Biroului de Poliţie Rutieră Turda, declarase pentru Pro TV Turda, că a sesizat de mai multe ori pe cei de la Drumurile Naţionale şi pe responsabilii din Primăria Turda despre necesitatea montării unui nou semafor acolo, zona fiind una cu risc de accidente. I s-a răspuns cum ni s-a răspuns şi nouă: în zonă va fi amenajat un sens giratoriu de către cei care se ocupă de întreţinerea drumurilor naţionale. Cât despre semafor, se pare că piesele de schimb au fost comandate furnizorului din Ungaria, urmând să fie montat pe cheltuiala firmei de asigurări a şoferului care l-a distrus în urmă cu două luni.
Locuitorii din zonă sunt revoltaţi că de mai bine de două luni semaforul nu funcţionează, ei sunt convinşi că, dacă acesta funcţiona, dramele din ultima vreme puteau fi evitate.
Emil Dardai, directorul tehnic executiv din Primăria Turda, a explicat că la intersecţia străzilor Lianelor şi Aleea Plopilor cu Calea Victoriei se va amenaja un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului. În această dimineaţă s-a văzut că Dardai a urgentat lucrurile. Subcomisarul Alexandru Băl era în intersecţia cu pricina împreună cu reprezentanţii Drumurilor Naţionale, bătând „primii ţăruşi" pentru amenajarea sensului giratoriu.
Vom reveni cu amănunte despre amenajarea sensului giratoriu, despre modificările în trafic pe care acesta le va produce şi despre viitoarele amenajări destinate unei fluidizări a circulaţiei într-un oraş sufocat de tranzitul auto. Ca o glumă serioasă, vă invit la un exerciţiu. Imaginaţi-vă că toţi cei din fotografii chiar au ceva de făcut, se află cu un scop acolo. Nu-i aşa că vă podideşte râsul-plânsul? În România, unul se lucrează astfel: unul cu sapa, restul cu mapa şi uitatul.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh