28
Joi, Mar
21 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe a anunțat deblocarea situației construirii Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (C.M.I.D.) din judeţul Cluj, un proiect blocat  de acum doi ani, din toamna anului 2014, ca urmare a rezilierii contractului cu SC Confort SA. Astfel, forul administrativ județean anunță câștigătorul licitației privind proiectarea şi execuţia C.M.I.D. Cluj – Celula nr.1, în speță Asocierea Kranz Eurocenter  SRL- Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE, a cărui ofertă financiară, de 111.103.998,44 lei+TVA (aproximativ 24 milioane de euro), a fost cu aproape 3 milioane de euro mai avantajoasă decât a celuilalt ofertant - Asocierea SC Iasicon SA-SC TCI Contractor General SA -S.C. Socot S.A. În acest context, la sfârșitul termenului legal de contestații, forul administrativ județean va încheia contractul de achiziție publică cu firma câștigătoare, aceasta obligându-se, conform ofertei tehnice depuse, să realizeze activitățile de proiectare și execuție în maximum 18 luni. Tocmai pentru a preîntâmpina anumite probleme care au dus la blocajul construirii Celulei nr.1 din cadrul C.M.I.D., Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a solicitat structurilor de specialitate din cadrul instituției o monitorizare mult mai atentă și continuă a lucrărilor care vor fi executate de antreprenor, astfel încât, pe viitorul șantier vor fi prezenți zilnic, după modelul ce s-a dovedit a fi de succes la stadion,  reprezentanți ai autorității contractante, respectiv ai Consiliului Județean. La rândul său, Consiliul Judeţean va da întreg concursul societăţii constructoare şi va asigura finanţarea constantă, urmând ca toate plăţile să fie efectuate în cel mai scurt timp, după ce conformitatea acestora va fi certificată de către experţi. În acest context, se consideră că finalizarea lucrărilor va putea avea loc mai devreme decât se impune prin documentaţia de achiziţie, respectiv în circa un an. În ceea ce priveşte sursa de finanţare, urmare a obţinerii fazării proiectului, lucrările vor fi decontate din fonduri europene.

În paralel cu edificarea Celulei 1 din cadrul C.M.I.D., Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, caută o soluție pe termen lung în ceea ce privește depozitarea și tratarea deșeurilor. În acest sens, conform noilor practici și tendințe mondiale în materie de eco-reciclare, o soluție alternativă la tehnologia compostării o reprezintă incineratorul de deșeuri, soluţie ce se intenţionează a fi implementată şi la Cluj ulterior finalizării Celulei nr. 1 a CMID. 

 

Sursa foto: Facebook Alin Tise

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh