19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lista celor cca. 500 de km de drumuri judeţene pe care Consiliul Judeţean Cluj le va reabilita prin intermediul finanţării asigurate de creditul de 50 de milioane de euro ce urmează a fi contractat va fi aprobată în şedinţa următoare a deliberativului judeţean, ce va avea loc în data de 28.09.2016. Totodată, în cadrul şedinţei vor fi supuşi spre aprobare paşii întreprinşi până în acel moment de consultantul contractat în vederea obţinerii respectivului credit. Ulterior aprobării listei drumurilor judeţene a căror reabilitare urmează a fi finanţată din aceste fonduri, consultantul va demara procedura de licitaţie pentru desemnarea băncii sau a băncilor cu care se va contracta creditul, procedură despre care se preconizează că nu va depăşi două luni. Desigur, urmează a fi aleasă oferta cea mai avantajoasă pentru judeţul Cluj, respectiv pachetul care va cuprinde mai multe criterii – dobânda, perioada de graţie ş.a.m.d. Astfel, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune ca primele sume de bani din creditul respectiv să fie trase în cursul lunii martie 2017, atunci când şi condiţiile vor fi propice lucrărilor în infrastructură. Ceea ce trebuie subliniat în acest context e faptul că în lista drumurilor ce urmează a fi reabilitate cu ajutorul creditului vor putea intra exclusiv acelea pentru care au fost elaborate SF, PT sau DALI. Desigur, ulterior aprobării listei şi în funcţie şi de costurile efectiv înregistrate şi de economiile realizate, lista va putea fi revizuită prin includerea unor noi drumuri, cu singura condiţie a existenţei documentelor anterior menţionate.

Tot în ceea ce priveşte problematica drumurilor judeţene, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat faptul că există perspective de soluţionare rapidă a diferendului existent cu societatea KIAT, fie în sensul continuării acestor contracte fie al rezilierii lor. În momentul de faţă oferta tehnică a KIAT pentru cele patru drumuri pe care lucrările sunt suspendate este în analiză la direcţia de resort a Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte problema actualizării costurilor, chestiune solicitată de către KIAT, Consiliul Judeţean a comunicat deja modul în care aceasta poate avea loc, exclusiv în condiţiile legii.

 

Drumul Ic – Ponor, finalizat în proporţie de 100%. S-au încheiat lucrările de remediere

În ceea ce priveşte drumul Ic – Ponor, acesta a fost finalizat în proporţie de 100%, respectiv au fost remediate neconformităţile semnalate anterior de comisia de recepţie. Valoarea lucrărilor de remediere şi de aducere a lucrărilor la forma prevăzută în proiect a fost de aprox. 7 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 55 de zile.

 

Perspective favorabile pentru Cluj Arena

Referitor la situaţia Cluj Arena, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe a precizat faptul că în cadrul şedinţei din data de 28.09.2016 urmează a fi supusă aprobării plenului deliberativului judeţean trecerea stadionului Cluj Arena în domeniul public al judeţului. Anterior, la sfârşitul săptămânii în curs, Consiliul Local Cluj-Napoca va decide cu privire la solicitarea de preluare a Cluj Arena în domeniul public al municipiului. În funcţie de evoluţia concretă a situaţiei, se întrevăd două soluţii: prima, cea în care consiliul local aprobă preluarea iar consiliul judeţean aprobă predarea stadionului iar cea de a doua în care, în eventualitatea unor probleme în cadrul şedinţei de consiliu local sau de consiliu judeţean, stadionul urmează a fi trecut în administrarea Direcţiei de Administrare a domeniului Public şi Privat al judeţului, structură din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj. În această din urmă situaţie contractele în derulare urmează a fi preluate de un serviciu special destinat administrării stadionului. În acest caz, având în vedere contractul de asociere încheiat cu judeţul Cluj şi care viza administrarea stadionului, SC Cluj Arena SA va rămâne fără obiect şi va urma procedurile prevăzute de lege.

 

Centrul internaţional de expoziţii şi conferinţe începe să prindă contur

 

În ceea ce priveşte construcţia Centrului internaţional de expoziţii şi conferinţe, proiect gândit a fi edificat pe un teren din imediata proximitate a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, în momentul de faţă se lucrează deja la realizarea studiului de fezabilitate şi a ridicărilor topo, analiza costurilor urmând să indice soluţia optimă în ceea ce priveşte finanţarea realizării acestuia.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh