18
Joi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

În ultima ședință a Consiliului local a fost aprobată transmiterea în folosință gratuită, pe o perioadă de 25 de ani, a unei suprafețe de doi metri pătrați de teren din extravilanul localității către Administrația Bazinală de Apă Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, în vederea construirii și exploatării unui foraj de observație pentru monitorizarea nivelului apei freatice și calității acesteia.

Locația pe care se va amplasa forajul de observație se află în Tarlaua 10 Șarât și este cuprinsă în planul de încadrare în zonă  aprobat de aleșii locali. Forajul va avea adâncimea de 6 metri și va fi protejat de o centură de beton.

Motivația executării acestui foraj reiese din nota de fundamentare prezentată consilierilor. România a primit un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și o asistență financiară nerambursabilă pentru a sprijini  implementarea Proiectului ”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Scopul proiectului este reducerea poluării cu nutrienți a resurselor de apă ale României printr-un management integrat al solului și al apei. De aceea s-a propus de către specialiști depistarea, analizarea și monitorizarea zonelor în care poluarea apelor freatice cu nutrienți există sau se va instala, în zonele vulnerabile.

În urma analizelor hidrogeologice efectuate de specialiști de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, împreună cu cei de la Ministerul Mediului și Pădurilor, ai Administrațiilor Bazinale de apă și Autorităților locale, s-a propus amplasarea de foraje de observație în mai multe zone. Pentru județul Cluj s-a ales Câmpia Turzii, zona Șarât.

Monitorizarea va fi efectuată prin măsurători periodice de către angajații SGA Alba..

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh