20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

De mâine, Turda mai pierde un consilier județean, în persoana lui Lucian Nemeș, ales pe lista de candidați a Partidului Poporului-Dan Diaconescu. Tânărul politician turdean și-a dat demisia ca urmare a alegerii sale în funcția de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii. Consiliul județean Cluj urmează să ia act de demisia acestuia și să constate încetarea de drept a mandatului de consilier județean a lui Lucian Bogdan Nemeș.

Prin actul înregistrat la Consiliul Judeţean Cluj cu numărul 11079 din 06.07.2012, domnul Nemeş Lucian Bogdan şi-a înaintat demisia din funcţia de consilier judeţean, în care a fost validat, fiind declarat ales pe lista de candidaţi ai Partidului Poporului –Dan Diaconescu. Motivul care stă la baza acestei decizii este faptul că acesta a fost ales şi în funcţia de consilier local, respectiv de viceprimar al Municipiului Turda, situaţie în care este obligat, potrivit prevederilor art. 102 din Legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale nr. 67/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,  să opteze pentru una dintre cele două calităţi.

Urmare a acestei situaţii de incompatibilitatea, domnul Nemneş a optat pentru funcţia de viceprimar al Municipiului Turda, renunţând astfel la calitatea de consilier judeţean.

Legea privind Statutul aleşilor locali nr. 393/2004, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte procedurile administrative ce trebuie urmate într-un asemenea caz. Astfel, în toate situaţiile de încetare a mandatului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, consiliul judeţean adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea preşedintelui consiliului judeţean, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi declară vacant locul consilierului în cauză.

Locul de consilier judeţean devenit astfel vacant urmează a fi ocupat, potrivit prevederilor art. 96 alin. (9) din Legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale nr. 67/2004, cu modificările şi completările ulterioare, de următorul supleant înscris în Lista de candidaţi a Partidului Poporului –Dan Diaconescu la alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj din 10 iunie 2012, cu condiţia confirmării calităţii acestuia de membru al partidului politic respectiv, sub semnătura conducerii judeţene a Partidului Poporului –Dan Diaconescu.

Urmare a încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier judeţean a lui Lucian Bogdan Nemeş, se impune a se lua act şi de încetarea calităţii acestuia de membru al Comisiei de specialitate nr. 4 patrimoniu, regii, comerţ, turism-, locul în cauză urmând a fi declarat vacant.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh