24
Mie, Apr
6 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

caa-vizita-ministru1Conducerea Companiei de Apă Arieș nu exclude posibilitatea de a acționa în instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului local Turda. În cadrul unei conferințe de presă organizată marți, 24 octombrie la sediul Companiei de Apă Arieș, directorul general al acestei instituții a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți. La întrebarea ”afectează schimbarea reprezentantului apolitic al municipiului Turda în Adunarea Generală a Acționarilor de la CAA cu cinci alți reprezentanți din partea a tot atâtor formațiuni politice?”, șeful CAA a răspuns: ”Din punctul nostru de vedere această schimbare este total ilegală datorită faptului că noi avem un act constitutiv, avem o legislație pe care o respectăm. Actul constitutiv spune foarte clar cine este reprezentantul municipiului Turda în cadrul Companiei de Apă , nu este nicidecum un ”consorțiu” de cinci persoane. Nu știu cum o să hotărască cei de la celelalte societăți comerciale, la noi nu se pune problema. Noi considerăm această hotărâre în afara legii și de aceea este foarte probabil să o atacăm în contencios”, a afirmat directorul general al Companiei de Apă Arieș.

Reamintim că, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Turda din data de 19 octombrie 2012, aleșii locali au votat în unanimitate schimbarea reprezentantului municipalității turdene în AGA de la Compania de Apă Arieș, Domeniul Public Turda și Turda Salina Durgău, administratorul public Radu Crișan, cu cinci  reprezentanți ai partidelor politice. Apoi, printr-o altă hotărâre luată în cadrul aceleiași ședințe, Consiliul local Turda a adoptat alte trei hotărâri prin care se "dispune" celor trei societăți comerciale să prezinte forului deliberativ local lista cu persoanele care au fost "selectate din partea municipiului Turda" să facă parte din Consiliul de Administrație al fiecăreia în vederea emiterii unei Hotărâri a Consiliului local de mandatare a aprobării lor în AGA de către reprezentanții municipiului Turda. În cele trei HCL se mai precizează că "termenul de prezentare este "imediat", în vederea pregătirii unui proiect de HCL aferent ședinței ordinare a Consiliului local din luna octombrie 2012". Ședință care se va desfășura luni, 29 octombrie, de la ora 13.

Directorul general al Companiei de Apă Arieș, Alexandru Sabău, a mai spus în cadrul conferinței de presă găzduită de societatea pe care o conduce: ”Avem un act constitutiv în baza căruia s-a constituit operatorul, în baza căruia funcționează operatorul, în baza căruia am accesat 79,9 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Să vii acum și să distrugi un operator care și-a făcut treaba este puțin cam dificil. Ei trebuie să se uite foarte atent pe art. 4 alin. 1 din OUG 109 și apoi pot să aibă cuvinte unde vor și câte vor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh