28
Joi, Mar
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat contractul de achiziție publică având ca obiect „Indicatoare rutiere și stâlpi de susținere indicatoare rutiere” în vederea semnalizării verticale a drumurilor județene clujene.

            Astfel, în urma achiziției efectuate de către forul administrativ județean, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de către firma SC Loial Impex SRL, cu o propunere financiară de 38.580 lei fără TVA. În cadrul aceleiași licitații au mai fost depuse două oferte, respectiv de către SC Kiss Unicum SRL cu o ofertă în valoare de 40.073,20 lei fără TVA și SC Girod Semnalizare Rutieră SRL cu o ofertă în valoare de 40.336 lei fără TVA.

            Necesitatea achiziției acestor indicatoare a fost justificată de faptul că, potrivit verificărilor efectuate în teren de specialiștii Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj, o mare parte dintre indicatoarele rutiere montate în prezent pe acostamentele drumurilor județene prezintă un grad mare de uzură și degradare, datorat atât duratei mari de exploatare cât și altor cauze fizice și mecanice, astfel încât acestea nu mai dețin capabilitatea asigurării gradului normal de retroreflexie pe timp de noapte. Astfel, în urma testelor tehnice efectuate, s-a constatat faptul că aceste indicatoare au un coeficient de retroreflexie al panoului de aproximativ 40%, adică la mai puțin de jumătate din valoarea standard minimă prevăzută de normativele în vigoare. Din acest motiv, dar și din dorința nepericlitării siguranței participanților la trafic, aceste indicatoare se impune a fi înlocuite, prioritate având cele de avertizare și reglementare, urmate de cele de informare. De asemenea, necesitatea montării de noi indicatoare se datorează și distrugerii acestora ca urmare a unor accidente rutiere sau a distrugerii/furtului săvârșite de către persoane răuvoitoare, neidentificate.

            „Decizia de a înlocui nu mai puţin de 124 de indicatoare și 920 de stâlpi de susținere de pe drumurile judeţene care au depășit cu mult durata maximă de exploatare, de circa șapte ani, este determinată de dorinţa noastră, în calitate de proprietari şi administratori ai drumurilor judeţene, de a asigura o circulaţie în condiţii de maximă siguranţă” a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Biroul de presă

28 octombrie 2016 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh