19
Vi, Apr
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am ajuns la doar trei săptămâni distanță de alegerile locale care ne vor aduce primarul, consilierii locali, consilierii județeni și președintele Consiliului Județean pentru perioada următorilor 4 ani. Este neapărat necesar să conștientizăm importanța acestor alegeri. De ele depind multe lucruri mărunte dar importante din viața noastră și, de aceea, trebuie să „stăm strâmb și să judecăm drept”. Nu ne este totuna dacă mergem acasă prin bălți și noroaie sau dacă mirosul gunoiului devine parte integrantă din viața noastră de zi cu zi. Nu trebuie să ne fie totuna dacă funcționarii din primărie strigă la noi în loc să fie serviabili, trebuie să schimbăm mentalități, trebuie neapărat să ne ridicăm în picioare și să îi taxăm pe cei care au profitat de pozițiile în care i-am pus la alegerile precedente pentru a-și atinge anumite scopuri personale, uitând de noi.

Dacă memoria colectivă ar fi infailibilă, nu mi-aș face nicio problemă. Aș ști cu siguranță că cetățenii aleg pe cine este mai bun pentru noi toți. Însă memoria colectivă depinde de anumiți agenți, mai activi decât media în planul vieții socio-politice. Între aceștia mă consider și pe mine. Timp de patru ani de zile am expus pentru dumneavoastră adevărul. V-am arătat cu consecvență ce s-a întâmplat în orașele noastre, Turda și Câmpia Turzii. Pentru asta am avut mult de pierdut dar nu-mi pare rău. Mai bine zis, o să-mi pară și mai bine când voi vedea că munca mea nu a fost în zadar. Voi vedea după alegeri.

Spre deosebire de mine, acum vin tot felul de politruci și încearcă să vă scoată din memorie faptele celor care au fost și încă sunt la putere, pe care eu vi le-am relatat. În această perioadă electorală încearcă să șteargă „cu buretele” toate măgăriile pe care le-au făcut în acești ultimi patru ani. Păi când ați mai văzut atâtea utilaje și oameni fiind, cum spunem noi, ardelenii, tot o „zdroabă” să asfalteze străzi, sau măcar să le îndrepte, să umple gropile care luna viitoare vor fi la loc. Vă mai pomenește cineva de consilierii noștri locali care, drăguții, în vara anului 2014 se întruneau doar pentru a numi și a revoca acoliți de-ai lor în Consiliile de Administrație ale societăților subordonate? Păi nu acolo sunt bănuții?  Vă mai amintește cineva cum au majorat prețurile la toate serviciile care depindeau de decizia lor? Vă mai spune cineva că au trecut patru ani iar ei au tăcut, în loc să urle în gura mare la primarul Tudor Ștefănie care a comis abuzuri peste abuzuri (pe care eu și alții le-am dovedit cu probe) i-a tratat ca pe niște subordonați ascunzându-le documentele emise de Curtea de Conturi. Documente care relevă nereguli financiare de sute de miliarde de lei vechi.

Vă mai amintește cineva că Partidul Democrat Liberal al primarului Ștefănie s-a umplut de penibil strângând semnături pentru dizolvarea Consiliului Local Turda când acesta era condus de Cristian Matei, Lucian Nemeș și Cristian Felezeu? De ce? Pentru că primarul Ștefănie nu mai putea face nimic fără aprobarea acestora, partidul său era în opoziție la Turda.

Noi nu am uitat că oamenii puterii actuale nu au recepționat nici în prezent lucrări pe sume imense la Spitalul Municipal Turda, nu am uitat că actualul primar a făcut plăți de peste 18 miliarde lei vechi pentru lucrări care nu există, nu s-au făcut niciodată și pe care, probabil, o să le mai plătim încă o dată, tot noi. Dar ce se întâmplă cu acei bani? Unde au ajuns și cine ni-i dă înapoi, pentru că sunt bani publici, banii noștri. Nu ajunge, domnule primar, să faceți declarații, prin presa cu care mai vorbiți, de genul: „Grădina Zoologică este un eșec pe care ni-l asumăm”. Atât? Dacă eu aș lua 18 miliarde din banii dumitale și i-aș da săracilor care mor de foame, m-ai ierta? Aș recunoaște că este o reușită, nu un eșec. Dar dumneata m-ai ierta?

Turdenii trebuie să conștientizeze că  în 5 iunie este important pentru toată suflarea urbei să meargă la vot. Ei trebuie să-și manifeste dorința prin vot, oricare ar fi ea. Cetățeanul de rând trebuie să voteze pentru a lupta împotriva unor „mașinării de vot” aflate în mâna celor de la putere. Asta dacă nu cumva este mulțumit de actuala conducere. Un Consiliu local legitimat de majoritatea turdenilor este mai important decât orice. La fel și cu primarul. Oricine va fi ales, dacă este legitimat de alegători, trebuie acceptat. Dar mergeți la vot!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh