19
Vi, Apr
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Politicienii au început activitatea din acest an sub imperiul flăcării violet, afişat fără ezitare. De la primarii celor două localităţi mai importante, Turda şi Câmpia Turzii, la consilieri locali sau alte persoane cu importanţă în Partidul Democrat din regiune. Chiar dacă unora le-a stârnit râsul, se pare că politicienii aflaţi la putere au adoptat rapid şi cu seriozitate, ba chiar cu o disciplină demnă de luat în seamă, energia flăcării violet. 
Prima oară când m-am frecat la ochi a fost cu ocazia primei şedinţe a Consiliului local Câmpia Turzii, când toţi, da toţi, membrii PD-L din acest for legislativ erau atinşi de flacăra violet, unii mai mult alţii mai puţin, fie şi judecând după vestimentaţie. Era într-o joi, ori joi este, cum se ştie, ziua flăcării violet. Cel puţin aşa s-a împământenit un enunţ ezoteric, bălmăjit într-un boţ românesc plămădit de palmele neîndemânatice ale mass mediei de la Bucureşti. Directorul Thumbnail imageCompaniei de Apă „Arieş" avea la dânsul o mapă cu documente de culoare, ce credeţi? Violet. Şi a ţinut, pesedeul local, în evidentă micronizare de importanţă şi forţă politică, a refuzat să-i asculte răspunsurile pe care Alexandru Sabău vroia să le dea referitoare la întrebările agresive din campania electorală. Dar, spre dezamăgirea presei şi a cetăţenilor, mai apoi, întrebările senatorului de Turda s-au dovedit oportune doar sub statutul temporar de „întrebări şi interpelări specifice campaniei electorale". Pesediştii din Consiliul local Câmpia Turzii au refuzat aşadar, aflaţi sub influenţa Thumbnail imagesleitoare de energie a flăcării violet – care era peste tot în sala de consiliu, chiar şi în rândul funcţionarilor din primărie care asistau la şedinţă – să-i asculte directorului de la CAA răspunsurile pe care acesta dorea să le dea referitor la acuzele de ilegalităţi comise în cumpărarea unui autoturism pentru companie, la modificare preţurilor pentru apă şi canal ori la o primă de 1,8 miliarde de lei vechi. Mă refer mai ales la preşedintele de şedinţă Armenean, care l-a întrerupt pe Sabău, după ce consiliul i-a acordat permisiunea de a vorbi. Toate i se întâmplă lui Armenean pentru că este dominat tot timpul de preşedintele filialei partidului său, Marius Bordea, faţă de care se comportă ca un căţeluş cu urechea ciulită întru aflarea dorinţelor stăpânului său, pe care-l ascultă orbeşte. Şi are dreptate. Doar cine l-a promovat pe lista eligibililor într-un partid care trăieşte din gloria trecutului, penibilă umbră ce se destramă sub soarele portocaliu şi îmbrăcat în violet care conduce oraşul, regiunea, judeţul, ţara...Thumbnail image
Pentru a încheia episodul cu Alexandru Sabău dând răspuns acuzelor politicianiste din campania electorală aduse de cel pe care pesedeii l-au băgat la înaintare, senatorul Alexandru Cordoş, trebuie să amintim că Sabău a organizat ad-hoc o conferinţă de presă în care a arătat că nu este nimic ilegal în achiziţionarea automobilului Toyota iar preţurile pe care CAA le-a stabilit sunt în acord cu alinierea la normele europene în domeniu. Nu în ultimul rând, directorul general de la Compania de Apă a dezminţit că ar fi încasat o primă de 1,8 miliarde de lei şi a susţinut că toate sumele primite de cei de la Compania de Apă sunt în conformitate cu legislaţia, fie că este vorba de persoane aflate la conducere, aşa cum s-a dovedit în urma controalelor efectuate de diferitele organe ale statului, inclusiv poliţia.
Mergând mai departe cu prezenţa flăcării violet în zona noastră, iată că aceasta se dovedeşte a fi o chestiune reală, 
chiar dacă eu m-am crucit când l-am auzit pe prostănac la televizor vorbind despre această influenţă pe care el şi soţia sa o consideră malefică. Primarul Tudor Ştefănie şi ministrul Elena Udrea au dus flacăra violetă la 100 de metri sub pământ, în Salina Durgău Turda, cu ocazia inaugurării noilor amenajări de acolo. Ei au putut fi văzuţi cu acea ocazie pe mai toate canalele de televiziune, primul cu cămaşă şi cravată violet iar Elena Udrea purtând pe braţe un minunat buchet de flori ambalat în culoarea asociată de ezoterişti cu, printre altele, libertatea, bucuria, justiţia şi eliberarea sufletului. Ba chiar cei doi au pomenit flacăra violet în discursurile lor, mai în glumă, mai în serios.
Thumbnail image
Extinderea flăcării violet supra unor persoane capabile să creadă şi să folosească această mică fărâmă din noţiunile şi poate chiar entităţile parapsihologiei mi s-a relevat într-o altă joi, când am păşit în biroul uneia dintre femeile angrenateThumbnail image în conducerea unei afaceri de milioane de euro, îmbrăcată pentru interior şi exterior în violet de diferite nuanţe.
Scrierea de aici nu are o concluzie. Nu face decât să constate cu detaşarea normală pentru un om conştient că ştie Thumbnail imagepuţin şi prost dintr-un domeniu atât de obscur şi care preferă să creadă în puterea rugăciunii şi sinceritatea sufletului. Oricum, cu fotografiile pe care le-am ataşat acestui text, puteam foarte bine să nu scriu niciun cuvânt.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh