01
Mie, Mai
2 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe parcursul minivacanței prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor, forțele de ordine au continuat acțiunile, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere, de a reduce riscul rutier și de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau sub influența  substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.

 Astfel, în perioada 20-21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat activități specifice de verificare și control, pe pricipalele artere de circulație din județ.politie

 

Exemple semnificative:

 

 INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat la data de 20 iunie a.c., în jurul orei 7.40, un conducător auto în vârstă de 73 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Oașului din municipiu, aflându-se sub efectul băuturilor alcoolice.

 

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație în valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în scopul recoltării mostrelor biologice.

 

Cercetările au fost astfel demarate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

*

La aceeași dată, în jurul orei 11.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe DJ 161G, în interiorul localității Vaida Cămăraș.

 

Verificările întreprinse de polițiștii ajunși la fața locului au relevat faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 41 de ani, din comuna Pălatca, care nu poseda permis de conducere.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

 

*

La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Cojocna, care se deplasa la volanul unui autoturism, pe un drum local de pe raza localității Ciurgău, fără a deține permis de conducere.

 

Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultata o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt efectuate în cauză sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni rutiere, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

 

*

Totodată, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

În fapt, la data de 20 iunie a.c., în jurul orei 13.40, polițiștii au depistat un conducător auto în vârstă de 62 de ani, din comuna Aiton, care se deplasa pe DJ 103G, pe raza localității Aiton, aflându-se sub influența alcoolului.

 

Aparatul etilotest a indicat o concentrație în valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, ca urmare a testării conducătorului auto.

 

Totodată, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

**

La data de 21 iunie, în cadrul activităților de prevenire a nerespectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Mica, care se deplasa cu un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

Conducătorul auto a fost oprit de polițiști în jurul orei 23.40, pe drumul județean 161D, pe raza localității Nireș.

Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat o concentrație de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

 

Sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Recomandări:

-        Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

-        Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-        Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-        Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-        Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-        Folosiţi centura de siguranţă! – vă poate salva viaţa în cazul unui eveniment rutier negativ .

 

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

 

**

 

URMĂRIT NAȚIONAL DEPISTAT

 

La data de 21 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Postul de Poliție TF Cluj Napoca au identificat un bărbat de 34 de ani, din comuna Măgirești, județul Bacău, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbatul are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 1 an şi 11 luni, pentru săvârşirea unor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, în baza mandatului emis la data de 26 ianuarie 2021.

 

Bărbatul a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh