28
Dum, Apr
1 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii clujeni continuă activitățile pentru ca noile măsuri introduse să fie cunoscute de către cetățeni și totodată respectate, în scopul limitării riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2.restaurante politia

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității alături de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, dar și de polițiști locali, au desfășurat o acțiune preventivă, pentru a aduce la cunoștința operatorilor economici obligațiile ce le revin în conformitate cu noile modificări legislative, referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

Astfel, reprezentanții a peste 15 societăți comerciale au fost informați cu privire la noile măsuri, stabilite în vederea reducerii riscului de infectare, dar și consecințele nerespectării acestora.

De asemenea cu ocazia activităţii preventive, poliţiştii au relaţionat cu clienţii prezenţi cu privire la măsurile necesare prevenirii victimizării în domeniul infracţiunilor contra patrimoniului.

Activitățile desfășurate au avut și o componentă reactivă, fiind efectuate verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție individuală pentru prevenirea infectărilor, precum și respectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Au fost legitimate peste 30 de persoane și verificate 17 societăți comerciale.

Amintim că, în conformitate cu noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021, pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021,  Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole și la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh