29
Vi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Doi cetățeni străini au fost depistați la muncă în cadrul unei societăți comerciale din Turda, fără documente legale. Ambii erau din Serbia și au fost obligați să părăsească țara. Societatea la care au fost depistați a fost amendată cu 20.000 lei.

„În cadrul acţiunilor au fost depistaţi doi cetăţeni străini din Serbia, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială din Turda. Având în vedere că aceştia nu au respectat scopul intrării pe teritoriul ţării noastre, poliţiştii au emis pe numele lor documente administrative prin care sunt obligaţi să părăsească România în termen de 3 respectiv 5 zile.

Totodată, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României cu completările şi modificările ulterioare”, transmit cei de la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj, prin intermediul unui comunicat de presă.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 16 – 28 noiembrie a.c., mai multe acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu structuri având atribuţii în domeniul migraţiei, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor au fost depistaţi în situaţii ilegale cinci cetăţeni străini, trei cu şedere ilegală și doi desfășurând activități lucrative fără forme legale, din Moldova, Tunisia şi Serbia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au constatat că două dintre persoanele depistate cu şedere ilegală sunt  înscrise la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora, motiv pentru care au fost îndrumate să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii.

Pentru cel de-al treilea cetăţean străin a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile.

Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare totală de 1.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

La ieşirea din țară, pentru doi dintre cetăţenii străini, poliţiştii vor instituită şi măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 3 respectiv 6 luni.  

„Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi vă nvităm să ne contacteze pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor”, se mai arată în comunicatul celor de la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh