02
Joi, Mai
1 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

il-luceFostul antrenor al naționalei țării noastre, Mircea Lucescu, a vizitat Salina Turda, profitând de timpul liber din programul echipei ucrainene Șahtior Donețk, de după amicalul cu CFR Cluj. Lucescu se află cu echipa sa în România pentru un stagiu de pregătire, stagiu pe care nu îl putea realiza în orașul ucrainean, cuprins de flăcările războiului cu Rusia. Mircea Lucescu a vizitat obiectivul turistic de la Turda împreună cu staff-ul echipei Șahtior Donețk el declarând că nu putea rata un obiectiv de faima Salinei Turda, când se afla la doar câțiva zeci de kilometri distanță.

Încântat de frumusețea obiectivului turistic de la Turda, antrenorul de legendă din sportul rege de la noi a descoperit, o dată în plus, cât de răspândit este ”microbul” fotbalului, atunci când, fotografiindu-se cu multele persoane care l-au recunoscut și salutat,  l-a cunoscut pe unul din mai tinerii lui fani, care este angajat al SC Turda Salina Durgău SA, și care este antrenor al unei selecționate a României proaspăt câștigătoare a Campionat European! Este vorba de Sorin Mocan, antrenor al echipei DiaRomânia care a câștigat Campionatul European de fotbal destinat echipelor naționale din care fac parte sportivi cu diabet. Acesta a fost lăudat de Mircea Lucescu pentru performanța obținută, antrenorul ucrainenilor încurajându-l pe Sorin Mocanu să continue munca începută alături de acei minunați sportivi care luptă pe două fronturi, având ca adversar nu numai contracandidații pe care îi întâlnesc pe teren ci și boala de care suferă și care nu este una ușoară. Sorin Mocanu a învins împreună cu băieții din echipa DiaRomânia în finala competiției amintite  echipa gazdă, Ungaria, cu scorul de 3-2, după derularea minutelor de prelungire, rezultatul meciului înregistrat la finalul timpului regulamentar de joc fiind 1-1.

Momentul în care fostul antrenor al naționalei de fotbal a României s-a întâlnit cu antrenorul naționalei de diabetici ai țării noastre a fost imortalizat cu aparatul foto și, chiar dacă instantaneul nu este dintre cele mai reușite, el este unul foarte important pentru Sorin Mocanu, salvamar la Ștrandul Durgău și antrenor de fotbal.

Mircea Lucescu, ca antrenor, a condus printre altele echipa națională a României, precum și echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Brescia, Reggina, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş Istanbul și Șahtior Donețk. În toamna anului 1981 a preluat conducerea tehnică a naționalei, pentru ca un an mai târziu, să devină și director tehnic al F.R.F., calitate în care a reușit calificarea tricolorilor la turneul final al Cupei Europene din 1984 din Franța, într-o grupă de "foc". Din 1986 a trecut la Dinamo, încununându-și munca cu un event campionat-cupă (1989-1990), atingând totodată "sferturile" Cupei Cupelor (1988-1989) și semifinalele aceleiași competiții (1989-1990). Ca antrenor, a obținut titluri și în campionatul Turciei cu Galatasaray în 2001-02 și cu Beşiktaş în 2002-03, din 2003 antrenează echipa ucraineană Șahtior Donețk cu care a câștigat campionatul în Ucraina în anul. De asemenea, este câștigător al Cupei UEFA în anul 2009 cu echipa Șahtior Donețk pe care o antrenează din anul 2004, performanță în urma căreia a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.

 

 

România! La DiaEuro 2014, România a învins în finală echipa gazdă, Ungaria, cu 3-2, după prelungiri, la finele timpului regulamentar scorul fiind 1-1.

În finala pentru locurile 3-4, Croația a dispus de Portugalia cu 5-1, reușind să câștige medaliile de bronz.

Antrenor al echipei DiaRomânia este turdeanul Sorin Mocan, echipa României făcând cantonamentul dinaintea plecării în Ungaria, la competiția europeană, tocmai la Turda! manager al echipei este Maria Mesaroș, tot o turdeancă (!), care este și președinte al FADR.

Performanța echipei DiaRomânia este una extraordinară, în condițiile în care anul trecut, la aceeași competiție, s-au clasat abia pe locul 6.

Din lotul României, constituit din jucători din București, Baia Mare, Brașov și Timișoara, fac parte următorii: Ioan-Gabriel Bârsan, Florin Chivu, Ciprian Danci, Adrian Munteanu, Ionuţ Onciu, Răzvan Orlea, Ciprian Palade, Cristian Raus, Sorin Toma şi Mihail Vida. Din staff-ul echipei mai fac parte medicul Daniel Cosma şi psihologul Cristina Maria Petruţ.

 

Pin It