27
Sam, Apr
1 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Municipalitatea din Câmpia Turzii acordă o mare importanță bazelor sportive și angrenării copiilor și tinerilor în acest gen de activități. De aceea, pentru că la începutul anului, când s-a stabilit bugetul de venituri și cheltuieli, situația stadionului ISCT era incertă, primarul Radu Ioan Hanga și administratorul public Petre pop au solicitat consilierilor locali alocarea unei sume pentru reabilitarea bazei de la Lut, o bază sportivă care ajunsese să se degradeze pe zi ce trece și care putea fi folosită de copiii care baza-sportiva-lut-1practicau fotbalul în cadrul Academiei de Fotbal ”Gheorghe Voroneanu”.

La ace moment doar consilierul local USL, Ioan Varodi, a pus sub semnul întrebării oportunitatea unei astfel de investiții spunând că baza de la stadion este suficientă. Și alți consilieri, mai ales de la PDL, au fost de aceeași părere. Cu toate acestea, administratorul public Petre Pop i-a convins să aloce sumele necesare spunând ”Avem acea bază de la Lut, o bază destul de cochetă, care are nevoie doar de niște reparații și amenajări, pentru a putea fi folosită de sportivii noștri. Pentru aceasta nu cheltuiește niciun cetățean nici un leu, sunt demersuri pe care le facem an de an, și anul trecut am primit anumite sume de la Consiliul Județean”, a mai spus Petre Pop.

Plenul Consiliului local din Câmpia Turzii a aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre care cuprindea următorii indicatori tehnico-economici stabiliți printr-un studiu de specialitate: valoarea totală a investiției (prețurile sunt la nivelul lunii octombrie 2013), ar urma să se ridice la 233 710 lei, din care  construcții montaj 199 221 lei. Valorile nu conțin TVA. Finanţarea obiectivului se face din fondurile bugetului local şi din alte fonduri constituite conform legii, conform Listelor de investiţii aprobate.

baza-sportiva-lut-2Primarul Radu Ioan Hanga arăta atunci că la Baza sportivă de la Lut sunt necesare a se executa lucrări de anvergură. Acestea se referă la lucrări faţadă, soclu, șpaleţi, la clădirea vestiarului; montarea unui acoperiș tip şarpantă peste vestiar, desfacerea finisajelor interioare existente și înlocuirea ușilor de lemn din vestiar; crearea unei zone de vestiar pentru arbitri şi a unui grup sanitar nou; crearea unui nou acces pentru zona de vestiar dedicată arbitrilor şi a unui gol de geam pentru a asigura ventilarea naturală a grupului sanitar. Proiectul reabilitării bazei sportive include refaceri ale zugrăvelilor şi finisajelor, refacerea instalaţiei electrice, schimbarea tâmplăriei la geamuri, crearea unei zone de vestiar pentru arbitri şi a unui grup sanitar nou (12,22 mp); amenajarea unui grup sanitar pentru jucători (5,80 mp), crearea unui nou acces pentru zona de vestiar dedicată arbitrilor, realizarea unei structuri metalice în trepte cu o suprafaţă de 57,92 mp care să susţină noua gradenă care cuprinde 102 locuri.

Ce s-a făcut deja se poate vedea în imaginile alăturate, cu precizarea că gazonul arată impecabil și se vede că este îngrijit de oameni pricepuți. Chiar dacă municipalitatea va reuși – iar tratativele sunt foarte avansate – să readucă Stadionul Municipal în proprietatea sa, modernizarea bazei sportive de la Lut trebuie să continue. Chiar dacă distanța față de baza sportivă principală este mare, acest teren de dincolo de râul Arieș ar putea găzdui antrenamentele micuților viitori fotbaliști sau chiar a echipelor mai mari, întrucât izolarea acestui teren este o zonă pe care antrenorii o preferă pentru pregătirile fizice și chiar cantonamente. Dacă va fi ridicată și gradena cu locuri pentru spectatori, respectiva bază va ajuta și ea la formarea unor generații de copii sănătoși și voinici, practicați ai sportului rege, din care, într-un final, ar putea – de ce nu? – să câștige bani frumoși.

Primarul Radu Ioan Hanga ne-a dat asigurări că baza nu va rămâne așa: ”Am modernizat anul acesta terenul de sport de la Lut, dar este o lucrare care va continua pentru că, deocamdată, am reuşit să aranjăm puțin doar exteriorul. Va mai trebui sa lucrăm puţin și pe interioare, dar acest lucru depinde de câți bani avem”, a mai spus primarul Hanga.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh