28
Joi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Când foarte puțini mai credeau că este posibil ca Potaissa Turda să meargă mai departe în epopeea sa europeană din Anno Domini 2017, iată că temerarii handbaliști turdeni au produs imposibilul, cu sudoare și efort dus la limită. Au făcut ca acest an să fie vârful performanței sportive în handbalul turdean. Antrenorul Horațiu Gal merită toate aprecierile pentru modul în care a reușit să motiveze niște tineri jucători de la o echipă fără un buget foarte mare, comparativ cu celelalte competitoare de la nivelul Potaissa Turda, și  cu un lot care nu permite formarea mai multor garnituri de jucători interschimbabile de la un meci la altul.

Potaissa Turda, după ce a pierdut în meciul tur, la Reykjavik, disputat împotriva celor de la Valur, cu scorul de 30-22, a luptat eroic pentru a face o performanță istorică pentru un orășel de talia municipiului Turda. „Putem să-i batem și o să o facem”, mi-a sus antrenorul Horațiu Gal, marțea trecută, când ne-am întâlnit. L-am crezut, i-am spus-o și atunci, și iată că băieții au făcut mii de turdeni fericiți învingând pe vajnicii urmași ai vikingilor cu scorul de 32-23 (16-9 la pauză) în manşa retur a semifinalelor Cupei Challenge.

Calificarea în finală le aduce însă un adversar foarte greu, o formație cu tradiție în handbal și cu un buget incomparabil cu cel avut la dispoziție de turdeni: Sporting Lisabona. Turul finalei va avea loc acasă la lusitani, în 20/21 mai, pentru ca o săptămână mai târziu să joace acasă, în vulcanul de sare de la Turda.

Pentru a înțelege performanța echipei turdene din acest an competițional, să spunem că, în afară de faptul că s-a calificat în finala Challenge Cup (de departe cea mai amare reușită a handbalului turdean), ea este angrenată, pe final de sezon, în toate competițiile în care a pornit în 2016, Potaissa Turda nefiind eliminată din nicio întrecere în acest sezon. Astfel că turdenii vor trebui să strângă rândurile și să scrâșnească din dinți pentru încă opt partide: cel puțin patru jocuri în play-off-ul campionatului Ligii Naționale de Handbal Masculin, două reprezentând finala Cupei Challenge iar două în Final Four-ul Cupei României.

 

Următoarea partidă disputată de Potaissa Turda va avea loc miercuri, 10 mai, acasă, în compania celor de la CSM București. 

Mult succes, Potaissa Turda, în toate partidele rămase!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh