28
Joi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageAșa cum am anunțat săptămâna trecută, în Ungaria, la Ozetanya, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Cupei ”Potaissa” la pescuit la crap, o competiție care s-a bucurat de și mai mult succes decât prima ediție.

Competiția desfășurată în perioada 22 iunie - 26 iunie a fost organizată de asociația turdeană ”Potaissa Crap Club”, al cărei președinte este Lucian Papiu.

Thumbnail imageAcesta ne-a declarat, după întoarcerea din Ungaria: ”Ne bucurăm că am reușit, pentru a doua oară consecutiv, să organizăm în condițiile cele mai bune o competiție Cupa ”Potaissa”. Am organizat competiția și de această dată în Ungaria, întrucât în zona noastră nu putem oferi pescarilor participanți condiții la nivelul dorit de noi, așa cum găsim doar în țara vecină. Au participat echipe titrate, formate din pescari cu mare experiență competițională, care știu ce înseamnă organizarea unei competiții de pescuit la crap. Dovadă că s-au prin cantități impresionante de pește, cei mai mari pești prinși fiind două superbe exemplare de peste 23 de kilograme. Mulțumirile participanților la această a doua ediție și asigurările lor că am reușit să îi delectăm cu un concurs pe cinste ne fac să continuăm. Vom organiza și la anul, o a treia ediție a Cupei ”Potaissa”, pe care o dorim și mai reușită, cu și mai mulți pescari fericiți”, ne-a spus Lucian Papiu, președintele Asociației Potaissa Crap Club.

La cea de-a doua ediție a concursului de pescuit Cupa ”Potaissa”, desfășurată pe lacul Ozetanya din Ungaria, au participa 21 Thumbnail imagede echipe de pescari, 17 din România, trei din Ungaria și una din Ucraina..

Competiția a fost câștigată de echipa clujeană DUDI BAITS, urmați de bucureștenii de la MG SPECIAL CARP 1 și dejenii de la MG SPECIAL CARP 2. Echipa de pe locul 1 a primit un premiu de 3000 de euro, echipa de pe locul 2 200 de euro iar cea de pe locul 3, 1000 de euro.

Premiul de 400 de euro pentru cea mai mare captură a fost câștigat de echipa din Ungaria, TOP SECRET care a prins un crap care cântărea de 23,20 kilograme.

Trebuie să spunem că, prin această captură, s-a depășit recordul lacului la o competiție oficială. Totodată, în cadrul celei de-a doua ediții a Cupei ”Potaissa” la pescuit la crap a fost depășit și recordul cantității totale de pește prins într-o competiție oficială cu durata de 96 de ore. Au fost prinși 2343 de pești care au însumând o cantitate totală de 12 346, 38 kilograme.

Echipa Crap Club Potaissa a organizat impecabil acest concurs, absolut toate echipele fiind mulțumite și de-a dreptul impresionate de modul de organizare și de numărul mare de pești capturați care i-au solicitat la maximum atât pe concurenți cât și pe organizatori.

Clasamentul pe sectoare a fost următorul:

LOCUL 1 - SECTOR A - TARGET BAITS
LOCUL 2 - SECTOR A - SBS QRF
LOCUL 3 - SECTOR A - CARP 4 FUN
LOCUL 4 - SECTOR A - TATA NITU
LOCUL 5 - SECTOR A - EMBER TEAM
LOCUL 6 - SECTOR A - BIG BOSS MATULA

LOCUL 1 - SECTOR B - TOP SECRET
LOCUL 2 - SECTOR B - CB BAITS
LOCUL 3 - SECTOR B - AS CARP TEAM
LOCUL 4 - SECTOR B - DUDI BAITS 2
LOCUL 5 - SECTOR B - PRIMAR TEAM
LOCUL 6 - SECTOR B - DUDI BAITS UCRAINA

LOCUL 1 - SECTOR C - TARGU MURES CARP TEAM
LOCUL 2 - SECTOR C - DEVA CARP TEAM
LOCUL 3 - SECTOR C - DANI DAN CARP TEAM
LOCUL 4 - SECTOR C - FERMA DE CRAP
LOCUL 5 - SECTOR C - ARANY
LOCUL 6 - SECTOR C - TABOS BAITS

Un amplu articol despre Concursul organizat de Crap Club Potaissa Turda va apărea și în ce mai importantă revistă de pescuit din Ungaria.

Iată că, pentru a doua oară, Crap Club Potaissa, duce numele vechii denumiri a urbei noastre peste hotare, făcând o bună imagine municipiului Turda, fără nici un ajutor din partea autorităților locale care, deși găsesc sume importante pentru sporturi ca fotbal sau, mai ales, handbal, nu dau o monedă găurită unor sporturi ca pescuitul sportiv, deși Turda are reprezentanți activi în acest domeniu. Cei care au muncit și au investit sume serioase în organizarea celei de-a doua ediții a Cupei ”Potaissa”

Toate felicitările pentru reușita competiției și pentru faptul că, de acum, zeci de pescari vor vorbi frumos despre turdeni și o competiție a lor sunt meritate pe deplin de cei cinci membri ai Asociației Potaissa Crap Turda, care au depus toate eforturile necesare nu numai pe perioada competiției dar și cu luni întregi înainte de debutul acesteia: Lucian Papiu, Radu Tudor Bănete, Bottyan Alexandru,  Kasa Istvan, Felix Oltean. Pentru ei a fost cel mai greu pentru că, pescari înrăiți cum îi știm, au fost obligați, de această dată să stea pe tușă, să devină arbitri intransigenți, să cântărească fiecare captură cu foarte mare atenție, tocmai pentru a nu nedreptăți pe cineva. Nu putem încheia fără a-l pomeni pe Alexandru Muntean, cel care ne-a ținut la curent cu informații din interiorul competiției, el fiind și ofițer de presă a concursului dar și ”micuțul de la logistică”.

Pentru mai multe fotografii, accesa'i contul de facebook al organizatorilor, la adresa: https://www.facebook.com/crapclub.potaissa.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh