18
Joi, Apr
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

santeiu-altius-2Turneul de la Bucureşti s-a ţinut în perioada 6 - 9 iunie la Bucureşti la Centrul Naţional de Tenis din str. Pierre de Coubertin nr . 11, sector 2, o competiție de categoria International, ITF Grade 3. Altius Tennis Cup este, de fapt, competiția clubului al cărui legitimate este și turdeanul Petre Santeiu, unul dintre cele mai puternice cluburi de tenis de câmp din țară. Faptul că Petre Santeiu a câștigat competiția la categoria sa de vârstă arată destul de clar care sunt motivele pentru care el este legitimate la puternicul club sportiv bucureștean.

santeiu-altius-1”Participarea a fost destul de numeroasă dar la început timpul fiind nefavorabil mulţi s-au retras, în schimb, datorită unei organizări foarte bune turneul s-a desfăşurat, ulterior, în cele mai bune condiţii. Am reuşit să câştig anul acesta pentru a treia oară la simplu bărbaţi, Turneul Altius turneu de gradul 3 mondial, iar la dublu am luat locul doi. Sunt mulţumit, urmează acum nişte turnee, 30 iunie – 5 iulie Campionatul Naţional la Bacău, 7 iulie – 12 iulie, Europenele de Tenis de la Sofia, 14 – 17 iulie, turneu de gradul I la Barcelona pe care şi anul trecut le-am făcut cu rezultate destul de bune. Sper să găsesc un sponsor să mă mai ajute pentru că e destul de costisitor”, ne-a declarat profesorul Santeiu, hotărât ca și în acest an să dovedească faptul că, în sport, vârsta este doar o altă dificultate pe care trebuie să o depășești.

La simplu seniori + 60, Petre Santeiu a obținut următoarele rezultate în drumul spre cucerirea trofeului: Petre Santeiu – Aurel Pârjol  6-2 6-1, Petre Santeiu-Ștefan Popescu (ocupantul locului 3 în final) 6-3 6-4 și, în fine, în finală, Petre Santeiu-Mihai Albu 6-2 6-0. La categoria dublu-bărbați + 60,turdeanul nostru a făcut pereche cu bunul său vechi prieten Aurel Pârjol. Cei doi au finalizat partida cu cei declarați învingători cu scorul de 6-3 4-6 [7-10].

Anul trecut, profesorul de sport turdean a cărui bază sportivă este situată în Parcul Tineretului, în ciuda vârstei de peste 60 de ani, a reuşit să obţină nu mai puţin de 11 medalii: o medalie de bronz la dublu bărbaţi, la Europene, Sofia, în aprilie; o medalie de aur la simplu bărbaţi şi una de aur la dublu bărbaţi, la Turneul de Gr. II Mondial, Altius Bucureşti, tot în aprilie; două medalii de aur, la simplu şi la dublu bărbaţi, la Campionatul Naţional de la Piteşti, august; o medalie de argint la dublu bărbaţi, la Turneu Gr. I Mondial de la Barcelona (Spania), august; o medalie de argint dublu bărbaţi la Turneu Gr. I Mondial Kestely (Ungaria), septembrie; medalie de argint la dublu mixt, în cadrul aceluiaşi turneu din Ungaria; medalie de aur la simplu bărbaţi, la Cupa Mureş, Târgu Mureş, septembrie; medalie de argint, la dublu bărbaţi, în cadrul Turneului de gradul II Mondial de la Budapesta (în luna noiembrie); o medalie de aur, tot la dublu bărbaţi, dar la categoria de vârstă +55, la Turneul Campionilor desfăşurat în luna decembrie 2013 la Craiova.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh