19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ziua-sportului-2014-1Emulație de nedescris în Parcul Tineretului din municipiul Turda, vineri, 30 mai 2014, cu ocazia desfășurării competiției sportive destinată elevilor de nivel gimnazial din oraș. Peste 150 de copii au fost angrenați în concursul la două probe sportive, propuse de organizatorii competiției dotată cu Trofeul ”Teodor Murășanu” Turda. Profesorul de sport Dan Mureșan, ajutat de colegi de-ai săi de la Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” Turda dar și de alți colegi specializai în atletism și fotbal, de la alte școli din oraș, au făcut ca această acțiune să se poată desfășura. Bineînțeles că aportul sponsorilor a fost decisiv pentru reușita acțiunii, fără de aceștia competiția neputând beneficia de varietatea de premii oferite câștigătorilor și participanților, în general.

ziua-sportului-2014-2La loc de cinste între aceștia s-a situat Compania de Apă ”Arieș”, al cărei director general, Cristian Matei a fost prezent atât la deschidere, cât și la desfășurarea activității alături de senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, dar și la finalul competiției, câteva ore mai târziu, când a fost oficiată premierea câștigătorilor. Primarul Tudor Ștefănie nu a participat deși, conform spuselor profesorului Mureșan acesta promisese că va fi prezent alături de copii și va sprijini acțiunea.

 

Startul probei de atletism dar și a ediției a XV-a a Zilei Sportului, dotată cu Trofeul ”Teodor Murășanu”, a fost dat, în mod simbolic de o probă de alergare între cele mai mici concurente, îmbrăcate în culorile celor mai importante partide politice din oraș, dorindu-se prin această ca politicienii să fie îndemnați la a trata competițiile electorale asemenea celor sportive, în care trebuie să lupți din răsputeri, cinstit, pentru a câștiga.

Apoi au urmat concursurile propriu zise, competiția programând meciuri de mini-fotbal (destinate băieților din clasele I-IV și celor de V-VIII), atletism viteză și rezistență (pentru fete și băieți clasele V-VIII).

ziua-sportului-2014-3După meciuri extrem de disputate și curse de atletism în care fiecare a dat totul, în încercarea de a învinge, s-au stabilit și ierarhiile oficiale, pe care le prezentăm mai jos, pentru a rămâne în istorie, cu speranța că, din rândurile micuților concurenți la Trofeul ”Teodor Murășanu”, vor răsări sportivi de valoare care să ne facă cinste:

 

Rezultate Trofeul ”Teodor Murășanu” Turda

Ediția XV - 30 mai 2014

Atletism - alergare de rezistenta - ciclul primar-fete

Loc I -  Daria Russo - Școala Gimnazială  ,,Andrei Șaguna”

Loc II - Ioana Enache - Școala Gimnazială  ,,Andrei Șaguna”

Loc. III - Daria Pop - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

Mențiune-Bianca Cocan - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

Mențiune - Alexandra Major - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

Mențiune - Beatrice Rădulescu - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

 

ziua-sportului-2014-4Atletism - alergare de viteza -50 m - ciclul gimnazial – fete

Loc I-  Uța Roxana - Școala Gimnazială  ,,Andrei Șaguna”

Loc II- Tasnadi Teodora - Școala Gimnazială  ,,Ioan Opriș”

Loc II - Nicoară Adriana - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

Loc III - Oltean Diana - Școala Gimnazială  ,,Ioan Opriș”

Atletism - alergare de viteza-50 m-ciclul gimnazial – băieți

Loc I - Moldovan Alin - Școala Gimnazială  Viișoara

Loc II - Chiorean Vlad - Școala Gimnazială  Călărași

Loc III - Szabo Robert - Școala Gimnazială  Călărași

Atletism - alergare de rezistenta - 800 m - ciclul gimnazial - fete

Loc I -  Uța Roxana - Școala Gimnazială  ,,Andrei Șaguna”

Loc II -  Nicoară Adriana - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

Loc III - Tasnadi Teodora - Școala Gimnazială  ,,Ioan Opriș”

Loc III - Crișan Carina - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

 

Atletism - alergare de rezistență - 1000 m - ciclul gimnazial – băieți

Loc I-  Biro Ionuț - Școala Gimnazială  ,,Andrei Șaguna”

Loc II- Mocan Sebastian - Școala Gimnazială  ,,Andrei Șaguna”

Loc III - Sinu Gabriel - Școala Gimnazială  ,,Teodor Murășanu”

 

Fotbal - ciclul primar

Loc I - Școala Gimnazială  ,,Ioan Opriș”

Loc II - Școala Gimnazială  ,,Mihai Voda”- com. Mihai Viteazu

Loc III - Școala Gimnazială  ,,Horea, Cloșca și Crișan”

 

Fotbal - ciclul gimnazial

Loc I - Școala Gimnazială  ,,Horea, Cloșca și Crișan”

Loc II- Școala Gimnazială  ,,Mihai Vodă”- com. Mihai Viteazu

Loc III- Școala Gimnazială  Viișoara

 

Câștigătorii au primit medalii, cupe și diploma, dar și câte un calendar din partea Companiei de APă Turda, dar și dulciuri și răcoritoare care să-I ajute să se refacă după efortul depus.

ziua-sportului-2014-5Plăcut impresionați de efervescența concursurilor la care au participat zeci de copii din Turda și comunele învecinate, dar au fost prezenți și părinți ai acestora, directorul general al CAA, Cristian Matei, care este și președintele PSD Turda, și senatorul Alexandru Cordoș ne-au transmis câteva gânduri. Cristian Matei s-a declarat foarte încântat de asemenea acţiune: ”Îl felicit pe domnul Dan Mureşan pentru iniţiativa pe care a avut-o. Noi, Compania de Apă, am pornit un proiect care se numeşte ”de la comunitate, spre comunitate”. Prin acest proiect vrem să sprijinim orice iniţiativă în ceea ce priveşte copiii, sportul şi alte acţiuni care se derulează în municipiul Turda. Doresc să încurajez, în continuare, orice manifestare de genul acesta şi îi rog, în ceea ce priveşte sporturile de masă cum ar fi fotbalul, handbalul dar şi şahul, îi rog pe directorii de şcoli şi cluburile sportive să încerce să organizeze competiţii cât mai dese. Eu mă exprimam la un moment dat că încurajez performanţa, asta aşa este, o încurajez, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne îndepărtăm şi de sportul de masă, trebuie încurajat, copii trebuie să crească sănătoşi şi bine dezvoltaţi”, a spus Cristian matei.

La rândul său, senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, prezent la Turda, iată, chiar dacă nu mai este campanie electorală, s-a simțit bine în rândul copiilor și părinților acestora. EL ne-a declarat: ”Sunt permanent interesat de tânăra generaţie, fără să folosesc cuvinte foarte mari, pentru că acestor copii, dacă nu le creezi alternativă, atunci sigur își găsesc singuri, iar alternativa la sport în general, la mişcare, nu poate fi decât aceea de a rămâne ascunşi undeva în spatele unui calculator, ceea ce nu este rău dacă nu se rămâne foarte mult acolo, sau pot să apuce pe alte căi, să nu mai vorbim de consumuri... Sportul întotdeauna creează sănătate şi creează până la urmă opţiuni sănătoase în viaţă. (…) Împreună cu autorităţile locale, cu domnul Matei, am gândit pentru anii următori un  proiect mult mai larg, care să cuprindă mai multe competiţii, care să cuprindă dezvoltarea unor baze de sport, dezvoltarea chiar aici, în parc, a unor zone care să permită practicarea sportului. Avem în proiect inclusiv o bază extinsă pentru sportul de performanţă, pentru că, să nu uităm, avem echipa de handbal, avem echipa de fotbal care nu este la acelaşi nivel de rezultate, dar ne dorim cât mai mult. De aceea cred că cu toţii trebuie să fim alături de sport în general, iar când el este început la o vârstă cât mai mică cu atât mai bine”, a punctat senatorul Alexandru Cordoș.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh