19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 echipa-potaissa-crap-2O echipă de pescuit sportiv din Turda participă în aceste zile la un concurs internaţional organizat în Ungaria.

Este cea de-a treia participare la acest concurs a echipei Potaissa Crap Club. După primele două participări, mulțumitoare ca și clasări dar uneori marcate de ghinionul tragerii la sorți a standului pentru concurs, cei trei reprezentanți ai Potaissa Crap Club simt că se poate mai mult, așa că vor pe podium.

Echipa Potaissa Crap Club, condusă de Lucian Papiu a plecat la Maconka unde se desfăşoară o competiţie internaţională de 115 ore, în perioada 15-20 septembrie 2013. ”Marele nostru câștig din acești ultimi trei ani este că în cadrul Potaissa Crap Club s-a ”sudat” o echipă, s-a format un colectiv care, în competițiile sportive de pescuit acționează ca un singur om. Fiecare știe ce are de făcut, sunt disciplinați dar mai ales au dorința de a câștiga iar pentru aceasta facem tot ceea ce trebuie făcut în timpul unor competiții”, spune liderul echipei, Lucian Papiu, care, de fapt este cel care a creat Asociația Potaissa Crap Club. Ceilalți componenți ai echipei cu care asociația se prezintă la ceea ce ungurii au denumit, în engleză, VI. European Professional Boilie Cup (EPBC), XXI.

Maconka International Boilie Cup Hungary - Bátonyterenye, Lake Maconka 15-20. September 2013. Sunday-Friday, sunt Alexandru Bottyan și Radu Bănete. Aceștia, împreună cu Lucian papiu, au pregătit participarea la competiție cu luni înainte de desfășurarea ei, iar în ultimele zile i-am putut urmări cum pregătesc fiecare undiță, fiecare, mulinetă, fiecare instrument pe care îl vor folosi în concurs, ca să nu mai vorbim de variatele momeli cu care speră să atragă peștii cei mari în sectorul lor.

echipa-potaissa-crap-1Ca să facem puțină istorie, după prima participare la un concurs internaţional, componenţii echipei turdene şi-au fixat un obiectiv îndrăzneţ, calificarea la Cupa Europeană care urma să se desfăşoare pe acelaşi lac din Ungaria, anul următor. Și-au îndeplinit obiectivul atunci, așa cum speră dă facă și în aceste zile când noi, turdenii, nu le ținem pumnii dar le urăm ”fir întins!” Ei se vor întrece cu alte 26 de echipe de top înscrise în concurs, printre ele unele din Austria, Cehia, Ungaria, Ucraina sau România.

Președintele Asociației Potaissa Crap Club, Lucian Papiu, este cunoscut printre iubitorii pescuitului ca un pasionat al acestei discipline. O dovedeşte şi achiziţionarea unui magazine de scule pentru pescuit dar şi desele escapade pe lacurile din Transilvania dar şi din Ungaria. El îi invită pe toţi pescarii din Turda care doresc să li se alăture membrilor Potaissa Crap Club să încerce alături de ei să facă din Turda un reper pe harta pescuitului sportiv. Și face acest lucru chiar pe prima pagina a paginii de internet a asociației, la adresa http://www.potaissacrapclub.ro/:”Asociația Potaissa Crap Club s-a înființat din dorința de a promova în zona noastră pescuitul sportiv, în special "Catch & Release", cu scopul dezvoltării pe plan local și național a lacurilor din zonă, educarea și informarea pescarilor despre metode constructive de pescuit, în vederea obținerii unor bune rezultate cât  și a unor lacuri abundente în pește care să se ridice la standardele celor din țările dezvoltate.
Dorim formarea mai multor echipe de pescari experimentați cu care să putem participa  la mai multe competiții naționale și internaționale de pescuit la crap.  Potaissa Crap Club a obținut rezultate bune la concursurile de pescuit urmând participarea, în viitorul apropiat, la numeroase astfel de concursuri.
Sperăm ca prin Asociația Potaissa Crap Club să atingem performanțele dorite și standarde ridicate în ceea ce privește acest sport.  Acestea fiind spuse, așteptăm cu drag fanii acestui sport să se alăture echipei noastre și împreună sa realizăm obiectivele propuse.”

 

27 de echipe de remunerare (3 persoane / echipa)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh