23
Ma, Apr
10 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

expo-santei-2013-2La baza de tenis Santeiu din Parcul Tineretului din Turda a fost sărbătoare mare astăzi. Petre Santeiu, cel care este cel mai bun reprezentant al municipiului de pe Arieș în competițiile de tenis de câmp, a deschis porțile după ce a aranjat, cu ajutorul familiei și prietenilor săi, o expoziție personală cu… trofee, medalii, diplome, mingi, rachete și alte artefacte care ne vorbesc despre performanțele sale sportive dar și despre viața unui turdean veritabil care. Prin forțe proprii, aproape niciodată ajutat de autorități, a reușit la vârste la care semenii săi vizitează secțiile de geriatrie ale clinicilor din centrele universitare, să aducă trofee, premii și medalii internaționale, acasă, la Turda.

expo-santei-2013-1Vineri, 23 august 2013, de la ora 11, Petre Santeiu și-a așteptat prietenii cu brațele deschise, la baza de tenis unde îl găsești aproape tot timpul, pentru a se bucura împreună de ultimele realizări. Desigur că împătimiți ai sportului alb cum ar fi fostul prim procuror, Dan Deac, doctorul Gherman,  sau mai tânărul său amic, Alin Bâlcu, profesorul de desen, nu au lipsit. Lor li s-au alăturat foști colegi de liceu, cum ar fi primarul Tudor Ștefănie, ori foști eleci, ca viceprimarul Lucian Nemeș.

”Deci dragii mei, ce vedeți aici este rezultatul muncii de zeci de ani a unui om. Am făcut această expoziție ca să știe toată lumea cine este Santeiu… ”, a spus tenismanul turdean când toți oaspeții săi au ajuns la eveniment.

santeiu-stefanie-1Fost coleg de liceu cu Santeiu, primarul turdean Tudor Ștefănie susține că, încă de pe atunci a fost cel mai bun sportiv, în mai multe discipline: ”Petrică a fost unul dintre cei mai buni sportivi ai generației pe care o reprezintă. Am fost coleg de școală cu el, indiferent de disciplina sportivă a fost un reprezentant de cinste al sportului turdean și iată că, după atâția ani de zile, nu precupețește niciun efort în a continua ceea ce lui îi place. El ne-a reprezentat și în anii de liceu în turneele internaționale, iată că și acum, la Barcelona, anul acesta, a avut rezultate bune, a mai câștigat și alte premii… Oameni ca Santeiu ar trebui apreciați  și cred că, de data aceasta, consiliul local, noi, trebuie să ne deschidem cu mai multă responsabilitate atenția spre asemenea valori pentru că pe lângă el, pregătește și copii în această disciplină”, a spus primarul turdean, fost coleg de liceu cu tenismanul Petre Santeiu.

expo-santei-2013-3La rândul său, tânărul viceprimar Lucian Nemeș, prezent la baza de tenis Santeiu, a spus că fostul său profesor, cel care ”i-a pus racheta în mână”, va avea mereu un sprijin în el, manifestându-și totodată admirația față de cel care a pregătit și continuă să antreneze, generații de copii cu aplecare spre sportul alb, dar, trebuie să o spunem, și cu o stare materială destul de bună a părinților, pentru că tenisul nu este un sport pentru cei săraci, lecțiile costând destul de mult.

Peste o sută de trofee au fost expuse, profitându-se și de vremea bună, pe terenul asfaltat de tenis din Parcul Tineretului, mingi folosite, încă din fragedă pruncie de actualul campion la categoria seniori + 60 de ani, rachete, mai vechi ori mai noi, toate vorbind despre o viață de om, despre viața unui om disciplinat, sever, abil, organizat, îngăduitor și familist.

Un turdean cu care ne mândrim, chiar dacă are și el cusururile lui.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh