18
Joi, Apr
17 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 peter-santeiu-barcelonaTurneu ITF de la Barcelona (Spania), gradul I mondial, s-a desfășurat în perioada 15-21 iulie 2013.

La categoria seniori peste 60 de ani, tabloul competițional a conținut 32 dintre cei mai buni competitori din lume, printre care Numărul 1 mondial. Tenismanul turdean Petru Santeiu a fost favorit nr. 5, reușind un parcurs bun până în sferturile de finală a competiției, la categoria la care a evoluat, clasarea sa fiind pe locurile 5-8. De fapt, concitadinul nostru a fost singurul reprezentant al României în competiția de simplu masculin, reușind următoarele victorii: 6-2, 6-4, în partida din primul tur, cu spaniolul Joan Duran Pou; 7-5, 6-3, cu un alt spaniol,  Jorge Sanfeliu Cortes, în turul secund. În sferturile de finală, din păcate, Petre Santeiu a trebuit să se recunoască învins în fața lui Rafael Ruiz (Spania), numărul 9 mondial la categoria de vârstă +60, cu scorul de 6-4, 6-3. Trebuie spus că Rafael Ruiz  a pierdut în semifinală la câștigătorul turneului, australianul Andrew Rae, nimeni altul decât Nr. 1 mondial.

”La dublu am fost favoriți nr. 2, am jucat cu un coleg din Târgu Mureș,  am ajuns în finală, unde am pierdut la un australian și un spaniol (n.r. Wayne Cowley, Australia /  Rafael Ruiz , Spania). Dacă am fi câștigat primul set, atunci am fi câștigat finala. Am fi putu câștiga pentru că am avut două mingi de 5 la 3 pe care le-am pierdut i așa am pierdut primul set cu 6 la 4”, povestește Santeiu despre ”epopeea spaniolă”.

”Sunt foarte mulțumit de rezultat, mai ales că s-a jucat numai în nocturnă, noaptea după ora 21, iar eu nu eram acomodat cu nocturna. Am făcut o ruptură de vase la un picior și așa am continuat meciul până la final, nu m-am lăsat”, mai spune turdeanul care ne-a reprezentat cu cinste, iată, chiar și la un turneu cu participare ITF mondială, cum este cel de la Barcelona.

Petru Santeiu este clasificat pe poziția 37 în ierarhia mondială a jucătorilor de tenis la categoria + 60, o poziție onorabilă pentru tenismanul  turdean care, la dublu, stă chiar mai bine: poziția nr.26 mondial. La finalul lunii trecute, Patre Santeiu ar fi urmat să participe la un alt turneu foarte important, la Bordeaux (Franța), dar a trebuit să spună ”pas”, din cauza accidentării la picior suferită la Barcelona. Santeiu regretă foarte mult accidentarea pentru că, spune el, acolo ar fi avut și mai mari șanse, fiind catalogat drept ”favorit nr. 4”.

Tenismanul turdean speră să găsească unul sau mai mulți sponsori pentru a putea participa la Campionatul Mondial de tenis pentru seniori de la sfârșitul lunii septembrie. Până atunci, în 2 august, tenismanul turdean s-a deplasat la un turneu la Zalău, urmând să participe, probabil, și la un concurs internațional de gr. II, la Mamaia și un turneu de gradul I mondial, pregătitor al mondialului din 15-22 septembrie din Austria.

Noi îi ținem pumnii, pentru ca prin intermediul veteranului Petre Santeiu, să se vorbească frumos despre Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh