19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sâmbătă, 24 martie 2018, de la ora 18, Potaissa Turda va întâlni echipa Fyllingen Bergen (Norvegia) într-un meci din sferturile de finală a EHF Challenge Cup la handbal masculin. Evenimentul este anunțat și pe pagina de Facebook a echipei turdene, de unde mai aflăm că prețul unui bilet este de 15 lei, iar acestea se pot achiziționa începând de luni, 19 martie 2018, ora 12, de la CORSO CAFFÉ din Turda, Piața Republicii 34 iar în ziua meciului cu o oră înainte de meci, de la locul de desfășurare a primei manșe, Sala de Sport Gh. Barițiu din Turda.

 

Cine sunt adversarii turdenilor?

 

Va fi o confruntare între două cluburi având aceleași culori, galben-albastru.

Echipa norvegiană vine din Fyllingsdalen, cartierul vestic al orașului Bergen (al doilea oraș ca mărime al Norvegiei, după capitala Oslo, cu o populație de 239.209 locuitori), un cartier unde există, în principal, clădiri destul de mari de apartamente, mică industrie și comerț.

În rundele anterioare ala Cupei EHF, sezonul 2017-2018, adversara Potaissei Turda a eliminat-o pe SHC Eurofarm Rabotnik (Macedonia), cu o dublă victorie, 36-28 şi 25-22, în optimi, iar în etapa precedentă a trecut de HC Vogosca Poljine Hills (Bosnia Herțegovina) tot cu dublă victorie,  35-33 și 30-21.

 

Parcursul AHC Potaissa Turda din această ediție a EHF Challenge Cup

 

 

În optimi, AHC Potaissa Turda a trecut de formaţia belgiană HC Vise BM (44-24 şi 24-29), după ce eliminase kosovarii de la KH Trepca, 35-19 și 40-30.
Potaissa a jucat în sezonul trecut finala Cupei Challenge, pierdută în faţa portughezilor de la Sporting Lisabona, în timp ce norvegienii au atins semifinalele competiţiei în ediţia 2015-2016.

 

Cum pregătește Horațiu Gal ciocnirea cu „iceberg”-ul norvegian?

 

Pentru a ne face o idee despre cât de dificilă sau de ușoară este întâlnirea, i-am cerut tehnicianului Potaissei Turda, Horațiu Gal, să ne explice care sunt auspiciile sub care se va desfășura dubla manșă cu norvegienii.

„Practic sorții ne-au scos în față cel mai puternic adversar cu care puteam nimeri. O echipă foarte valoroasă, dintr-o țară și un oraș cu tradiție în handbal, care își doresc, ca și noi, să ajungă în finală. O echipă care joacă în viteză, face foarte puține greșeli neforțate, va trebui să fim foarte, foarte, atenți, să încercăm să scoatem maxim din meciul de la Turda, și cu ajutorul publicului. Ne bazăm foarte mult pe asta, sala să fie alături de noi, să ne ajute să scoatem maxim din meciul de la Turda pentru că acolo, din ce am văzut va fi o atmosferă incendiară, mai ales că vor fi sărbătorile de Paște, deci toată lumea va fi acolo în sală. După cum știți, nordicii iubesc foarte mult handbalul, care este, probabil, al doilea sport după handbal între preferințele lor, și acolo ne va fi foarte greu. Un alt element foarte important este accidentarea lui Radu Lazăr, care are ruptură musculară și va absenta, va fi o pierdere mare pentru noi. Va intra în locul său Szoke, care ne va ajuta foarte mult, dar timpul este scurt, într-o săptămână, după două luni de pauză, mai ales că nu a jucat în echipă cu noi. Să fii și centru... Cam asta este, noi pregătim foarte bine meciul, am început de joi practic pregătirea pentru meciul de sâmbăta viitoare și avem gânduri mari, să trecem peste ei.  Asta ne dorim, toată lumea. I-am văzut, știu că au niște sârbi care sunt foarte valoroși. O să mai facem vizionări, o să pregătim meciul în detaliu și la ora partidei sperăm să fim mai bine pregătiți decât ei, mai puternici, în primul rând pentru că jucăm acasă. Repet, este foarte important rezultatul din primul meci, pentru că ei au avantajul faptului că al doilea meci se dispută la ei și vor ști mai bine cum să gestioneze returul. Suntem o echipă dintr-un oraș mai mic, dintr-o țară a cărei națională nu este prezentă la campionate europene și mondiale, în timp ce ei sunt nelipsiți de la turneele finale europene și mondiale. Cu toate acestea, ne dorim și vom face totul să trecem de ei”, ne-a declarat antrenorul Horațiu Gal, înaintea ciocnirii cu scandinavii de la Fyllingen Bergen.

 

Cum vede președintele Sâsâeac dubla manșă cu nordicii

 

Pe președintele clubului, Flaviu Sâsâeac l-am găsit imediat după meciul HC Dobrogea Sud Constanța – Steaua, pe care l-a urmărit „la fața locului” la Constanța. Ce ne-a spus despre partidele cu norvegienii:

„Cred că se întâlnesc două lumi total diferite, o lume nordică cu un handbal foarte original, foarte disciplinat și creativ. Norvegia este o țară cu un nivel foarte ridicat față de noi, atât la feminin, unde au supremația, de atâția ani, cât și la masculin, unde au început să atingă cele mai înalte culmi, cu victorii asupra Franței și a altor naționale mari. Sorții, spun eu, ne aduc în faza de sferturi cel mai puternic adversar pe care îl puteam întâlni în competiția asta. O echipă robustă, rapidă, cu jucători foarte tehnici dar care pot să joace în forță, în același timp au și avantajul că joacă meciul decisiv pe teren propriu. Acestea sunt atuurile lor. În ce ne privește pe noi, suntem un grup foarte bine organizat, un grup unit, care poate să facă în fața propriilor suporteri miracole, așa cum s-au văzut în trecutul foarte apropiat, inclusiv în semifinala de anul trecut cu Valur, tot o echipă nordică. Eu cred că meciul de acasă va stabili în mare măsură care ne sunt șansele. Un plus mare pentru ei în acest moment, dar acolo jos, pe teren, lucrurile vor sta cu totul și cu totul altfel, cu publicul nostru cald în spate și cu aportul forței de grup, cred că putem face o figură frumoasă în acest sfert de finală în care plecăm cu șansa a doua”, ne-a declarat președintele formației turdene care ocupă în prezent poziția secundă în Liga Zimbrilor la handbal masculin.

 

Pe două fronturi

 

Sâsâeac nu a ezitat să vorbească și despre moralul echipei la momentul actual și despre înfrângerea din ultimul meci cin campionat, suferită în deplasare, la Timișoara. „Meciul cu Timișoara a fost rezultatul oboselii și a unui parcurs foarte greu, atât fizic cât și psihic, din acest an, cu meciuri decisive la fiecare etapă, iar n momentul în care am acaparat locul doi, a apărut o ușoară relaxare mentală care a produs acest rezultat nefericit. Eu cred că insuccesul cu Poli a venit la momentul potrivit, pentru a ne putea remobiliza la nivel maxim pentru partea de final de campionat, cea mai tensionată și plină de meciuri decisive. Spun eu că în tot răul  este și un bine, este momentul să ne dăm „restart”, pentru sprintul de final. Luptăm pe două fronturi și sper să facem față în ambele”, ne-a mărturisit președintele Potaissa Turda.

Meciul de azi, din semifinala Cupei României la handbal masculin, SCM Politehnica Timișoara - CS Minaur Baia Mare 30 -28 (15-13), în urma căruia echipa de pe Bega s-a calificat în finală, unde va întâlni pe cei de la AHC Dobrogea Sud, certifică forma bună a bănățenilor.

 

Potaissa are nevoie de susținerea totală a publicului său

 

Flaviu Sâsâeac, în finalul convorbirii, a ținut să transmită publicului turdean un mesaj: „Avem nevoie de voi, așa cum ați fost mereu, dar acum, mai mult decât oricând, așa cum ați fost cu Valur și în alte meciuri cheie pentru noi. Ne dorim ca sala de la Turda să fie un „vulcan” care să ne ducă înainte și să ne creăm șanse de calificare după meciul tur, trebuie să facem un vacarm, astfel încât să putem obține o șansă de calificare la meciul de sâmbăta viitoare”.

Partida de la Turda va fi arbitrată de o brigadă lituaniană, formată din Gytis Sniurevicius și Andrius Grigalionis, iar observator din partea Federației Europene de Handbal va fi sârbul Boris Vukasinovic.

Returul se va juca în 2 aprilie 2018, în sala Framohallen din Bergen-Fillingsdalen, începând cu ora locală 17:00.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh