24
Mie, Apr
6 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv umanitar intitulat de organizatori „Alergăm pentru cei care NU pot alerga” a adunat la start, vineri, 18 mai 2018, puțin după ora 17:00, mai mulți participanți decât la prima ediție. Dacă în urmă cu un an au alergat circa 130 de persoane, la această ediție s-au aliniat la startul celor trei categorii aproape 350 de alergători. Un exemplu de solidaritate umană în cadrul unui eveniment de excepție pentru care organizatorii merită toate felicitările.

De fapt, în jurul evenimentului s-a creat o emulație prin decizia organizatorilor de a crea  o înlănțuire de evenimente înainte de start, pe cât de diferite, pe atât de bine primite de participanți și de asistență.

Mai întâi a fost un flash-mob folcloric, un mini-spectacol dat de ansamblul folcloric coordonat de Ioan Cuc (maestrul urma să fie sărbătorit o oră mai târziu, printr-un mega-spectacol aniversar – 50 de ani de activitate – în sala de spectacole a Teatrului Aureliu Manea. Micuții dansatori de la Clubul de dans sportiv Potaissa au continuat într-o cu totul altă latură a dansului, iar încălzirea participanților la cros a fost un moment gestionat de membrele echipei Kangoo Jumps, care au transformat pregătirea strict tehnică de încălzire a sportivilor într-un moment distractiv, cu muzică și dans, apreciat de toată lumea.

Startul s-a dat de lângă statuia lui „Avram Iancu”, primii care au plecat fiind copii cu vârste între 7 și 14 ani. De fapt, crosul a fost organizat pe mai multe categorii, anunțate înaintea înscrierilor:

-              MAIN –  4 km, pentru alergători peste 15 ani;

-              JUNIOR – 1 km, pentru elevi între 7-14 ani;

-              WALK (plimbare) – o probă fără distanță minimă de alergat sau limită de vârstă, astfel încât să poată participa orice persoană, indiferent de vârstă sau condiție fizică.

Taxa de participare a fost stabilită la 10 lei pentru tineri peste 15 ani și adulți. Copiii sub 15 ani putând să participe gratis. Taxa a reprezentat, conform organizatorilor, „donația minimă oferită în scop caritabil și include numărul de concurs, diplomă de participare, acces la punctele de hidratare și tot respectul persoanelor cu handicap”. Primii 100 de participanți care s-au înscris online au primit kitul de concurs și tricoul oficial al evenimentului (tricou tehnic de alergare, personalizat).

Acțiunea organizată de Asociația Camera de Sus, în parteneriat cu Primăria municipiului Turda a avut ca scop susținerea sportivilor din cadrul Clubului Sportiv al Asociației Persoanelor cu Handicap Locomotor „Oameni pentru Oameni” Turda.

Sponsorii principali ai evenimentului au fost: Holcim și ASA Consolis. De asemenea au fost prezentați ca sponsori și parteneri: Compania de Apă Arieș, Salina Turda, Domeniul Public Turda, Prival, Școala de Conducere Auto „Pegasus Team”, Autoworld – Volkswagen, STP Turda și DaVinci System.

Banii adunați în urma crosului umanitar, proveniți din taxele de participare și sponsorizări, vor contribui la bugetul necesar pentru ca sportivii menționați mai sus să poată participa la concursurile naționale destinate persoanelor cu handicap în acest an.

Așteptăm din partea organizatorilor un comunicat cu privire la numărul de participanți și sumele acordate sportivilor turdeni cu disabilități, din asociația condusă de președintele Gheorghe Sav, prezent la eveniment, și care, extrem de emoționat, și-a găsit cu greu cuvintele în încercarea de a mulțumi, în numele colegilor săi, tuturor participanților, organizatorilor și sponsorilor.

Video de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/video/13523-aspecte-de-la-crosul-caritabil-de-la-turda-18-mai-2018

 

CREDIT FOTO&VIDEO: MARIAN OPREA - AGORA MEDIA

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh