29
Vi, Mar
17 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ca urmare a evoluțiilor excelente din campionat dar, probabil, mai ales din meciurile pentru câștigarea  Cupa Challenge EHF la handbal masculin, doi jucători ei formației Potaissa Turda au fost convocați pentru dificilul baraj cu Macedonia fraților Lazarov.

Este vorba de Roland Thalmaier și Georgică Cîntec. În convocarea trimisă de Federația Română de handbal și pusă la dispoziția noastră de președintele Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, se precizează că ambii jucători trebuie să se prezinte la Cluj-Napoca în data de 30 mai, în vederea jocurilor contând pentru Play OFF-ul Campionatului mondial 2019, partide programate în 31 mai și, respectiv, 14 iunie 2018. Returul dublei manșe se va disputa la Cluj-Napoca, în sala Horia Demian, unde Potaissa Turda a jucat turul finalei Cupei Challenge, câștigată ieri, în dauna AEK Atena.

Cei doi sunt aceiași jucători ai Potaissa Turda care fuseseră convocați de selecționerul Xavier Pascal pentru stagiul de pregătire al naționalei masculine din luna martie a acestui an.

------------------------------------

România a participat ultima dată la Mondiale în 2011, când nu a reușit să treacă de faza grupelor.

Turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor se va desfăşura în Germania şi Danemarca, între 10 şi 27 ianuarie 2019. 13 țări din Europa își vor trimite naționalele la această competiție, iar România ne dorim cu toții să se afle printre ele.

Sunt calificate deja pentru turneul final al CM 2019 Franţa, campioana mondiala en-titre, Danemarca şi Germania, ca ţări gazdă, şi campioana europeană, Spania.

Naţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off după ce a câştigat turneul de la Bolzano (Italia), la începutul anului, după ce a învins Italia (34-24) şi Insulele Feroe (28-20) și a remizat cu Ucraina (26-26), în primul tur preliminar al competiţiei.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh