28
Joi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un pachețel de tenacitate, învelit într-un kimono imaculat, care-i dă alura unei ființe eterice, aparent fragilă dar deopotrivă echilibrată și de iuțeala fulgerului, cu o agilitate ieșită din comun... Ea este turdeanca de numai 11 ani, Maria Simina Morar, combinația perfectă de talent și muncă, o karateka pe cât de serioasă pe tatami, pe atât de veselă în viața de zi cu zi.

În ultimii doi ani, micuța elevă a Școlii Gimnazială „Andrei Șaguna” din Turda, și-a trecut deja în palmaresul sportiv titluri, medalii și cupe cât pentru o carieră întreagă. Ultimele două intrate în vitrina sa sunt două titluri mondiale obținute la Campionatul Mondial de Karate, WUKF, desfășurat în perioada 12-17 iunie 2018, la Dundee (Scoția). O competiție extrem de dificilă dacă ne gândim că au participat nu mai puțin de 2283 de sportivi din 40 de țări din Europa, cele trei Americi, Africa și, nu în ultimul rând, Asia.

Maria s-a întors de la competiția mondială cu patru medalii la gât, două de aur, una de argint și una de bronz, toate câștigate pe tatami în fața juriului, poate, cel mai exigent din acest sport:

Locul I- kata individual (pe locurile II și III s-au situat italianca Angelica Cimetti,  respectiv  Katerina Stecova, din Cehia)
Locul I - kumite individual (pe locurile II și III s-au situat italianca Angelica Cimetti,  respectiv Zuzanna Lesnik, din Polonia)
Locul II - kata echipe, împreună cu colegele sale Lorena Sabău, Daria Harabagiu și Denisa Rus Pop
Locul III - kumite echipe, alături de colegele

 „Recolta” de medalii a clubului său a fost una impresionantă, colegii săi de la Politehnica Cluj-Napoca având următoarele rezultate la Dunde, în Scoția: Tudor Rogoz - 3 medalii de aur, Lorena Sabau - 1 aur, 1 argint, 2 bronz, Cristiana Pintea - 2 aur, 1 argint, Daria Harabagiu 1argint, 2 bronz, Alexia Goga -1 argint, 1 bronz, Flavia Mureșan - 3 aur, 2 argint, Bianca Bărbat - 1 argint.

Sensei Kerekes Eva-Eniko, antrenor emerit și maestru emerit al sportului, antrenoarea de la Clubul politehnica din Cluj-Napoca, cea care are mari merite pentru rezultatele micuței noastre turdence, ne-a declarat: „Vom avea o vacanță activă după palmaresul de la mondiale, pentru că începem pregătirile pentru europenele din Malta, din luna octombrie, iar Cupa României din luna septembrie va fi o ultimă verificare pentru a ne apăra titlurile câștigate până acum”, arată Kerekes Eva-Eniko, deținătoare a centurii negre cu 5 dani, cea care a poreclit-o „Micul Samurai” pe Maria Simina Morar.

Să mai spunem că întreaga delegație a României s-a comportat exemplar la cea de-a șaptea ediție a Campionatului Mondial de Karate, WUKF. La finalul competiției, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 109 medalii, din care 43 de aur, 31 de argint și 35 de bronz, România fiind urmată pe podiumul mondial de Statele Unite ale Americii și Slovacia.

Vezi clasamentul întreg aici: http://www.wukf-karate.org/upload_legacy/eventos/2018-171-7th-wukf-world-karate-championships-for-all-ages/results/v02/PANEL%20OF%20MEDALS.pdf

-----------------------------------------------------------------------------------------

Maria Simina Morar, a devenit dublă campioană mondială, la kumite individual și pe echipe, la vârsta de 9 ani, în 2016, la Montichiari (Italia), ca și compenentă a clubului Karate Turda. A cucerit apoi două titluri de campioană europeană, în același an, la Cluj-Napoca, la kumite individual și kumite rotativ, și două titluri de vicecampioană europeană la kata individual și kata pe echipe, ea evoluând, de atunci, sub flamura clubului Politehnica Cluj-Napoca.

În anul 2017, la 10 ani, Maria a confirmat încă o dată, obținând trei medalii de aur, una de argint și una de bronz în Slovacia, la Openul Slovac. S-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la kata pe echipe, kata open și kata shotokan, a obținut argintul la kumite pe echipe și bronzul la kumite individual.

În 2018, micuța mare sportivă cu care turdenii se mândresc participase, în perioada 24-25 martie la Campionatul National pentru Copii, Karate, WUKF desfășurat la Sighișoara. Și acolo participarea a fost numeroasă, nu mai puțin de 680 de copii disputându-și titlurile și medaliile puse în joc. Maria Simina Morar a obținut la Sighișoara următoarele rezultate: kata  individual - locul 1, kata echipe - locul 1, kumite individual - locul 3 și kumite rotativ - locul 3. Sportiva turdeană, legitimată la C.S. Politehnica Cluj-Napoca și antrenată de sensei Kerekes Eva-Eniko, a devenit dublă campioană națională la kata.

În luna aprilie, anul curent, „Micul Samurai” devine, la Târgoviște, triplă campioană balcanică după ce s-a clasat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă la Campionatul Balcanic de Karate WUKF, la kata  individual - locul 1, kata echipe - locul 1, kumite rotativ - locul 1ț

În luna mai a acestui an, Maria Simina Morar a obținut încă două medalii, la Slovakian Open, aur la kata individual și argint la kata  pe echipe. În aceeași lună, turdeanca noastră mai bifează și două medalii de bronz la Polish Open de la Szczecin (Polonia).

Îi dorim mult succes la competițiile rămase din acest an!

Pin It

Comments   

# Ely 2018-06-22 09:10
Felicitari Maria.Felicitari Simi si Olga parinti inimosi care v-ati in[cenzurat]ajat si sustinut neconditionat minunatia de fetita pe care o aveti.Ma bu[cenzurat] alaturi de voi pt fiecare reusita.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh