26
Vi, Apr
1 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Marius_Ancuta_vizual_Sooker_Days

Meciul demonstrativ dintre John Higgins și Ken Doherty din Cluj-Napoca va fi prezentat de una din cele mai avizate voci ale snookerului în România, Marius Ancuța. Confruntarea dintre The Wizard of Wishaw și Crafty Ken are loc pe 4 martie, la Sala Sporturilor Horia Demian, în cadrul Betfair Romania Snooker Days.

Marius Ancuța este unul dintre cei mai buni comentatori de snooker din Romania, recunoscut drept o voce documentată și profesionistă a Eurosport-ului, care, alături de partenerul său de comentariu, campionul național Daniel Bontea, pune în valoare snooker-ul, dându-i un farmec aparte. Indiferent că vorbim de Campionatele Mondiale sau de turneele majore europene sau asiatice, toți campionii au intrat în casele și inimile românilor prin intermediul vocii sale și al Eurosport-ului.

Duo-ul Ancuța – Bontea își împarte simpatia între doi campioni ai snookerului: Jimmy White este jucătorul preferat al lui Marius Ancuța, iar Ken Doherty al lui Daniel Bontea. M. Ancuța consideră că Ronnie O’Sullivan este, pe lângă un jucător fantastic, mai ales un mare vector de simpatie și imagine pentru snooker-ul mondial, atrăgând prin dinamismul lui o mulțime de noi spectatori înspre acest sport. Chiar şi aşa, nu ratează nicio ocazie să-l critice când e cazul. Un pasionat al sportului pe care îl comentează și îl joacă, Ancuța consideră că snooker-ul este un sport al minții și al răbdării.

Prezența celor doi campioni la un interval atât de scurt după vizita lui Ronnie și a campionului mondial în exercițiu, Stuard Bingham, confirmă faptul că România ajunge, deși târziu, în atenția lumii snookeristice. Ceea ce Eurosportul a sădit în sufletul românilor, în aceste vremuri înflorește. Felicit din inimă sectorul privat ce a hotărât să se implice în răspândirea fenomenului și în țara noastră.” spune Marius Ancuța.

Biletele pentru meciul demonstrativ sunt disponibile online pe Biletmaster.ro (bit.ly/Bilete_Snooker), la casa de bilete a Teatrului Național, în Iulius Mall și la Snooker Club Cluj.

 

Betfair Romania Snooker Days

Powered by BCR

Cu sprijinul: Snooker Club Cluj, Roxer Group, Colorama, Natürlich – mobilier und decoraţiuni, Charlie Pub

 

Notă pentru editori:

Prima ediție Betfair Romania Snooker Days aduce la Cluj-Napoca doi campioni mondiali ai snooker-ului, pentru meciuri demonstrative spectacol. John Higgins și Ken Doherty vin în premieră în România, la Cluj-Napoca, pe 4 martie 2016. 

John Higgins, unul dintrei cei mai buni jucători de snooker ai ultimilor 25 de ani, The Wizard of Wishaw a câștigat multiple turnee dintre care trebuie menționate cele 4 titluri de Campion Mondial (1998, 2007, 2009 și 2011), 3 titluri (ale Campionatului Marii Britanii) de UK Championship (1998, 2000 și 2010) și două titluri Masters (1999 și 2006). La egalitate cu legendarul Steve Davis, este pe locul secund în clasamentul celor mai prolifici câştigători de turnee pe puncte, cu 28 de succesuri. De asemenea, cu cele 4 titluri mondiale din palmares, se află doar în urma altor patru jucători ai istoriei în privinţa celor mai multe victorii la Campionatele Mondiale. În clasamentul la zi al Snooker World Ranking, Higgins se situează pe locul 7, după Masters-ul German de săptămâna trecută. De-a lungul carierei de 24 de ani, John Higgins a reușit 608 break-uri de peste 100 de puncte şi 7 break-uri maxime (147) în competiții oficiale.

Ken Doherty a fost primul jucător din istorie care a reuşit să câștige titlul mondial la snooker atât la amatori (1989), cât și la profesioniști (1997), performanță atinsă doar anul acesta de Stuart Bingham, actualul campion mondial. În prezent, Ken Doherty este singurul jucător care a câștigat Campionatul Mondial la toate cele trei categorii: Under 21, Amatori și Profesioniști. The Crafty Ken a jucat 17 finale în turneele pe puncte, dintre care a câştigat 6 titluri, învingând jucători precum Mark Williams, Stephen Hendry sau Paul Hunter. Jucătorul de 46 de ani a reușit de-a lungul carierei sale 328 de break-uri de peste 100 de puncte şi are în palmares un break maxim în competiții oficiale.

 

 

Contact:

PR Betfair Romania Snooker Days

Ştefana Giurgiu

+40 743 278 678

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh